Hlavní obsah

Předseda Italské unie rozhodčích nepřijal Collinovu rezignaci

Předseda Italské unie rozhodčích (AIA) Tullio Lanese nepřijal rezignaci Pierluigiho Colliny a chce svolat mimořádné zasedání, které se bude jeho případem zabývat. Slavný holohlavý arbitr se svého členství chtěl vzdát po té, co mu kvůli reklamní smlouvě s automobilkou Opel bylo zakázáno pískat nejvyšší soutěž.

Foto: internet

Ital Pierluigi Collina

Článek

Opel je totiž sponzorem AC Milán a funkcionáři se obávali možného střetu zájmů. Pětačtyřicetiletý rozhodčí, který měl na nejvyšší italské úrovni pískat díky výjimce z pravidla o věkovém limitu, v pondělí zaslal vedení AIA rezignaci a fakticky tak hodlal ukončit profesionální kariéru.

Šéf italských rozhodčích se s tím však nehodlá bez boje smířit. "Bylo to překvapení, nikdo to nečekal. Svolám mimořádné zasedání, abychom Collinovu rezignaci zamítli," vysvětlil Lanese britskému listu Independent.

Collinu chce s píšťalkou na hřišti nadále vidět i prezident Italské fotbalové federace Franco Carraro. "Doufám, že ho brzy uvidím v Serii A. Jsem jeho fanoušek a jsem mu velmi vděčný za všechno, co pro italský fotbal udělal. Jsem rád, že Lanese jeho rezignaci nepřijme," uvedl.

Lippi byl z Collinova odchodu smutný

Zklamání z Collinova chystaného odchodu neskrýval ani reprezentační kouč Marcello Lippi. "Ztratit někoho takového, jako je on, by byla velká škoda," uvedl. I obránce Interu Milán Marco Materazzi si myslí, že pokud někdejší nejlepší arbitr světa své rozhodnutí nezmění, bude ho velmi těžké nahradit. "Rozhodčí jako Collina by se měli klonovat," prohlásil.

Trenér Juventusu Turín Fabio Capello, mezi jehož svěřence patří i český záložník Pavel Nedvěd, rovněž Collinu přesvědčoval, aby své rozhodnutí ještě přehodnotil. "Lidská osobnost není závislá na sponzorovi. Doufám, že si to rozmyslí, protože jinak italský i světový fotbal přijde o skvělého rozhodčího."

Collina pískal mimo jiné finále posledního mistrovství světa a měl ve středu rozhodovat kvalifikační zápas mezi Španělskem a Srbskem a Černou Horou. Na postu hlavního arbitra ho v tomto utkání nahradí Angličan Graham Poll.

Reklama

Související témata: