Hlavní obsah

Owen slíbil fanouškům Newcastlu góly

NEWCASTLE

Více než dvacet tisíc diváků přivítalo v St. James' Parku novou posilu Newcastlu United Michaela Owena. Pětadvacetiletý reprezentant podepsal v novém působišti slavnostně čtyřletou smlouvu a slíbil příznivcům klubu to hlavní, co od něj očekávají: góly.

Článek

"Jedna z věcí, které mohu garantovat, jsou góly," řekl Owen na první tiskové konferenci. Přesně to fanoušci slavného klubu potřebovali slyšet - Newcastle zatím ve čtyřech ligových duelech neskóroval a s jedním získaným bodem je poslední.

Liverpoolu za tolik peněz nestál

Owen přiznal, že jeho hlavním přáním byl návrat do Liverpoolu, odkud loni odešel do Realu Madrid. Cítil však, že o něj jeho bývalý klub nestojí tolik jako Newcastle. "Situace se vyvinula tak, že to bylo buď Real, nebo Newcastle. V tom jsem měl ale úplně jasno. Chtěl jsem hrát fotbal, chtěl jsem hrát v Premiership. Stýskalo se mi po ní, když jsem byl pryč," řekl reprezentant, jenž se stal v Realu po příchodu Brazilců Robinha a Baptisty až pátým útočníkem v klubu.

Bude Owen v Newcastlu sřílet góly?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Liverpoolský trenér Rafael Benítez přiznal, že Owena chtěl zpátky, ale nebyl za něj ochoten dát tolik peněz jako United. Tam nakonec někdejší obrovský talent anglického fotbalu přišel za sedmnáct miliónů liber. "Nemohli jsme dát tolik peněz za hráče, kterého jsme prodali za osm miliónů," uvedl Benítez.

Žádná klauzule o odchodu ve smlouvě není

Podle spekulací britského tisku má Owen v kontraktu s Newcastlem klauzuli, že může po příští sezóně odejít, to však hráč i šéf klubu Freddy Shepherd popřeli. "Samozřejmě hráč Michaelových kvalit má ve smlouvě několik klauzulí, tuhle ale rozhodně ne," uvedl předseda klubu, jemuž se přezdívá "Straky".

Owen by se měl v černobílém dresu Newcastlu představit poprvé v sobotu 10. září v ligovém duelu proti Fulhamu. Předtím ještě s anglickým národním mužstvem absolvuje kvalifikační derby zápasy ve Walesu a v Severním Irsku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články