Hlavní obsah

Zájem Juventusu a Manchesteru znovu ožije, Sneijder se blýskl krásnými technickými góly

Istanbul

Parádní zápas odehrál ve čtvrtek večer nizozemský záložník ve službách Galatasaraye Wesley Sneijder. Třicetiletý fotbalista vstřelil dva povedené technické góly a i díky tomu postoupil istanbulský celek přes Konyaspor do čtvrtfinále Tureckého poháru.

Parádní trefy Wesleyho Sneijdera

 
Článek

O někdejším fotbalistovi Ajaxu, Realu Madrid a Interu se v zimním přestupovém období hojně spekulovalo, zájem o jeho služby měly Southampton a Manchester United, jehož trenér Louis van Gaal zná Sneijdera velmi dobře z nizozemské reprezentace. Obléknout do svého dresu toužil nizozemského technika také Juventus, jednání ale nakonec zkrachovala.

Dá se ale očekávat, že se zájem znovu obnoví v létě. Zvláště pokud bude rodák z Utrechtu předvádět takové výkony jako v zápase proti Konyasporu.

Svůj první gól zaznamenal v šestnácté minutě a zvyšoval jím na 2:0. Kapitán domácího celku Selcük Inan rozehrál míč ze standardní situace oproti očekávání nakrátko na Nizozemce, který ho druhým dotykem poslal přesně do šibenice.

Podruhé se Sneijder prosadil po rychlém brejku. Naběhl si na pravou stranu, kam dostal přihrávku. Pravou nohou balón zpracoval, druhým dotykem ošálil obránce a levačkou pak vykouzlil nechytatelný oblouček.

Galatasaray po výsledku 4:1 postoupil do čtvrtfinále Tureckého poháru, kde narazí na Genclerbirligi.

Kam v létě přestoupí Wesley Sneijder?
Do Juventusu
9,3 %
Do Manchesteru United
62 %
Do Southamptonu
5 %
Do jiného týmu
4,2 %
Zůstane v Galatasarayi
19,5 %
Celkem hlasovalo 2590 čtenářů.

Reklama

Související témata: