Hlavní obsah

Baroš byl podle Bergra nejlepší útočník Liverpoolu

BIRMINGHAM (Británie)

Liverpool udělal podle Patrika Bergra velkou chybu, když se zbavil Milana Baroše. Záložník Aston Villy a staronový spoluhráč českého kanonýra tvrdí, že šampion Ligy mistrů ztratil v Barošovi svého nejlepšího útočníka. Podle Bergra se nová posila birminghamského klubu může zařadit mezi největší evropské hvězdy.

Článek

Král střelců loňského mistrovství Evropy přestoupil koncem srpna do Aston Villy za 6,5 milionu liber. Při svém debutu rozhodl jediným gólem o výhře nad Blackburnem, ve středu se trefil i za reprezentaci proti Arménii. V pondělí se Baroš pokusí navázat na tyto střelecké úspěchy v duelu s West Hamem.

"Každý byl nadšený z toho, když u nás Milan podepsal smlouvu, a každý mohl vidět už v prvním zápase, co od něho můžeme očekávat. Má na to stát se jedním z nejlepší útočníků v Evropě," prohlásil Berger pro britský list Evening Mail. Baroš opustil Anfield Road poté, co s ním kouč Rafael Benítez přestal ve svých plánech počítat.

Podle bývalého reprezentanta Bergra teď záleží na tom, jak na sobě bude Baroš pracovat. "Je mladý a má před sebou dlouhou kariéru. Můžeme být rádi, že je u nás a že ho Liverpool pustil. Podle mě lepšího útočníka nemají," uvedla někdejší opora Reds, která do Aston Villa přestoupila rovněž před touto sezonou po dvouletém angažmá v Portsmouthu.

Příchod má pozitivní vliv na celé mužstvo

Vicemistr Evropy z roku 1996 tvrdí, že Barošův příchod má pozitivní vliv na celé mužstvo. "Získali jsem v něm kvalitního mladého útočníka, kteří nejsou k mání každý den. Hraje se proti němu hrozně těžce, obránci takové útočníky nemají rádi. Umí si naběhnout na míč, dokáže balon podržet. Střílí góly i vytváří šance, umí vážně všechno," chválil Berger.

Jednatřicetiletý záložník si po lehkém zranění z přípravy v duelu s Blackburnem odbyl krátký debut za Aston Villu, když odehrál necelou půlhodinu. V pondělí by mohl nastoupit od začátku. "Potřebuji se vyhrát v zápasech, v reprezentační přestávce jsem stihl dvě utkání za rezervu. Teprve se dostávám do stoprocentní kondice, vždyť jsem v létě neodehrál v žádném přáteláku celých 90 minut," řekl Berger, jenž nekomunikuje s českými novináři.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články