Hlavní obsah

Heinze vítaly tisíce Turků

PRAHA

Velkolepého přivítání se dostalo Marku Heinzovi, který ve čtvrtek přiletěl do Istanbulu. Tisíce fanoušků Galatasaraye skandovalo a zpívalo jeho jméno. "Bylo to úžasné, něco takového jsem nečekal," přiznal fotbalista, který do Turecka přestoupil z Mönchengladbachu v přepočtu za více než 70 miliónů korun.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Marek Heinz v dresu českého národního týmu.

Článek

Heinze musel chránit policejní kordón. Čtvrtek a pátek pro něj byly hodně hektické. "Absolvoval oficiální představení, lékařské prohlídky a výběr bytu. V pátek večer už s mužstvem trénoval," doplnil hráčův manažer Pavel Zíka z agentury Sport Invest.

Český reprezentant, který ve středu prvním gólem zahájil kanonádu v kvalifikaci s Arménií, bude stejně jako v národním mužstvu nosit i na dresu Galatasaraye číslo 18. O víkendu už bude k dispozici pro ligové utkání.

"Přestup se zrodil velice rychle. Cítím se dobře a věřím, že se mi bude v Turecku dařit a prosadím se. O Galatasaray, který patří k největším klubům nejen v Turecku, ale i v Evropě, mám hodně informací. Německy bych se tu měl domluvit, hovoří tak hodně nových spoluhráčů i trenér Gerrets," dodal fotbalista.

Reklama

Související témata: