Hlavní obsah

Csaplár asi po čtvrt roce skončí v Panioniosu

ATÉNY/PRAHA

Po pouhých třech měsících zřejmě skončí angažmá fotbalového trenéra Josefa Csaplára v Panioniosu Atény. Řeckému klubu, kde působí i český gólman Martin Vaniak se záložníkem Davidem Langrem, se nepovedl start do soutěže. Csaplár počítá s tím, že po remíze 1:1 v úvodním kole s Larisou a sobotním debaklu 0:5 na půdě úřadujícího šampióna Olympiakosu Pireus je jeho působení v klubu u konce.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Nový trenér Slavie Josef Csaplár po podpisu smlouvy.

Článek

"Odvolání považuji za velmi, velmi pravděpodobné," řekl Csaplár, který v dubnu skončil na lavičce pražské Slavie. "Ještě to není definitivní, ale stát se to může asi velmi brzo - možná ještě dnes, možná v pondělí, kdy mám jednání s vedením," uvedl Csaplár, který před třemi lety přivedl společně s Ladislavem Škorpilem liberecké fotbalisty k mistrovskému titulu.

Chystaný vyhazov nechtěl příliš rozebírat. "Kdo se nepohybuje v řeckém fotbale, tak to stejně nepochopí. Jsou to absolutně neodůvodnitelné a nepochopitelné věci. Bavit se o tom v současné chvíli by ale bylo velmi netaktické a nediplomatické," prohlásil.

Csaplár si tak angažmá v Řecku podle všeho příliš neužije. Stejně jako Zdeněk Ščasný, který v únoru skončil po čtyřech měsících na lavičce slavnějšího Panathinaikosu.

Vstup do sezóny se nepovedl

Csaplár přišel do aténského klubu, který loni v řecké lize skončil jedenáctý, v červnu a dohodl se na dvouleté smlouvě. Do mužstva si přivedl z Olomouce gólmana Vaniaka a z Mladé Boleslavi přilákal středopolaře Langra, kterého vedl při úspěšném působení v Liberci. Panionios posílil i slovenský kanonýr a bývalý útočník Viktorie Žižkov Tomáš Oravec.

Panionios v létě prošel velkou obměnou a vstup do soutěže se mu nezdařil. Csaplár byl prý blízko vyhazovu už před dvěma týdny, kdy Panionios doma uhrál s nováčkem z Larisy remízu 1:1.

"Ve čtvrtek v osm hodin večer mi bylo poprvé oznámeno, že jsem odvolán. Za další tři hodiny bylo ale všechno jinak, omlouvali se mi a znovu jsem byl potvrzen v roli hlavního trenéra," uvedl Csaplár.

Hořkost necítí

"Nevím, co si o tom všem mám myslet. Jsem tady tři měsíce, do týmu v létě přijde jedenáct nových hráčů, z nichž musím udělat nové mužstvo, a po remíze v prvním kole mě už vyhazovali," líčil Csaplár, který v české lize jako hlavní trenér debutoval před sedmi lety v Příbrami.

Řecká média už spekulují o jeho možném nástupci. V případě delšího hledání prý povede mužstvo v příštím kole proti Ionikosu dosavadní asistent Nikos Pantelis.

Csaplár tvrdí, že hořkost necítí. "Beru to jako realitu a vůbec nelituju toho, že jsem sem v červnu šel. Tohle všechno cítím jako velkou zkušenost pro budoucnost," prohlásil. O své budoucnosti zatím jasno nemá. "V Aténách je krásně. Možná tady ještě pár měsíců s rodinou zůstaneme, možná půjdu trénovat jiný řecký klub, možná se vrátím do Čech. Uvidíme, jsou to zatím předčasné spekulace," dodal Csaplár

Reklama

Související témata: