Hlavní obsah

Skácel: Zažívám teď skvělé časy

Skvělým obdobím prochází záložník skotského týmu Hearts Rudolf Skácel. O víkendu se trefil v šestém utkání skotské ligy za sebou, címž vyrovnal rekord kanonýra Henrika Larssona. Jak Rudolf Skácel přiznává v rozhovoru pro deník Právo, slavnou událost půjde možná oslavit na dostihy.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Rudolf Skácel (uprostřed) ještě v barvách Slavie

Článek

V zápase na hřišti Livingstonu jste přispěl svým šestým gólem v sezóně k výhře 4:1 a vyrovnal jste rekord Švéda Larssona. Cítíte se jako hrdina? Ne, v žádném případě. Jsem rád, že jsem rekord vyrovnal, pořád se tady o tom mluvilo, všichni se mě na to vyptávali. Až jsem byl trochu nervózní. Teď už ze mě všechno spadlo.

Ale v příštím kole ho můžete překonat... To už není tak důležité. Jsem rád, že se nám daří jako týmu, radši bych nějaké své rekordy vyměnil za to, abychom dál vyhrávali. Rekordy jsou hlavně pro statistiky.

Blahopřáli vám hned po utkání? Jen kluci z mančaftu, pomalu už z toho mají srandu. Nic oficiálního neproběhlo.

Uspořádáte pro ně nějakou oslavu? V pondělí jsme s celým mužstvem pozváni na dostihy, tak třeba něco bude tam.

Kdy jste byl naposledy na dostizích? Možná před lety na Velké pardubické, ale už si na to vůbec nepamatuji. Tady na ostrovech berou všichni koně hodně prestižně, je to velká společenská událost. Tak jsem zvědav.

Můžete prozradit, jak jste ten rekordní gól dal? Dostal jsem perfektní přihrávku od Paula Hartleyho a hlavičkoval jsem z malého vápna do branky.

Vy ale zrovna nepatříte mezi vyhlášené hlavičkáře... To je pravda, ale v Čechách jsem asi dva góly hlavičkou dal.

Byl zápas na hřišti posledního od začátku jednoznačný? Skvěle jsme sehráli první poločas, soupeře jsme zatlačili a třemi góly rozhodli celý zápas. Na všech bylo vidět, jak moc chtějí vyhrát.

Necítil jste únavu z reprezentační akce? Vždyť jsem toho zrovna moc neodehrál... Ale já jsem rád, že jsem se na nároďák vůbec dostal. S tou půlí proti Arménii jsem vůbec nebyl spokojen, nedařilo se mi. Proto jsem doufal, že si v Hearts spravím chuť. Těšil jsem se, jak zase budu hrát celý zápas před skvělými fanoušky, kterých nás opět přijelo povzbudit strašně moc.

Ligu dál vedete bez ztráty bodu, kdo vás zastaví? Doufám, že ta naše série bude trvat ještě dlouho, ale je jasné, že to jednou musí přijít. Nový tým šlape, je tady perfektní atmosféra, pohodička. Všichni jsou v laufu, fanoušci jsou štěstím bez sebe. Prostě paráda.

Zažíváte nejlepší fotbalové časy? Asi ano. Vyhráli jsme šestkrát za sebou, což už se mi dlouho nestalo. Takhle dobře jsem se naposledy cítil ve Slavii. Mám obrovskou důvěru trenéra moc si toho vážím.

Reklama

Související témata: