Hlavní obsah

Skácel vyrovnal ve Skotsku rekord Larssona

DAF, elt, INT, ČTKSport.czPrávo

Rudolf Skácel skóroval i v šestém utkání nového ročníku skotské ligy, a vyrovnal tak rekordní střeleckou sérii bývalého kanonýra Celtiku Glasgow Henrika Larssona. Český záložník poslal svůj tým Heart of Midlothian na hřišti Livingstonu do vedení už v jedenácté minutě a hosté nakonec vyhráli 4:1. Za Hearts nastoupil v základní sestavě i útočník Roman Bednář a podílel se na dalších dvou brankách, Michal Pospíšil nebyl ani na lavičce.

Foto: ČTK

Rudolf Skácel vyrovnal rekord bývalého útočníka Celticu Glasgow Henrika Larssona (vpravo) - archivní foto.

Článek

V Anglii se opět dařilo Petru Čechovi. Bolavé rameno není ještě stoprocentně v pořádku, přesto udržel čisté konto a Chelsea vyhrála 2:0 nad Sunderlandem. Radek Černý, proseděl celý zápas Tottenhamu s Liverpoolem na lavičce, Jiří Jarošík byl od začátku u prohry Birminghamu s Charltonem, střídán byl v 76. minutě.

Grygera vyloučen

V německé bundeslize se dařilo Jiřímu Štajnerovi. Gólem a asistencí pomohl Hannoveru k vítězství nad Frankfurtem a v 88. min. byl střídán. Marek Nikl odehrál celý zápas a Jan Polák 58 minut v duelu Norimberka s Bayernem, který vyhrál německý mistr.

Radim Kučera nastoupil na posledních pět minut za Bielefeld ve Stuttgartu, kde jeho tým uhrál cennou remízu. David Kobylík a Petr Gabriel nebyli ani na lavičce. David Jarolím režíroval vítězství Hamburku v Mohuči. Milan Fukal nastoupil v 70. min. za Mönchengladbach proti Duisburgu a po osmi minutách viděl žlutou kartu, Václav Svěrkoš proseděl zápas na lavičce.

Galásek potopil bývalý klub

Tomáš Galásek nastoupil v této sezóně poprvé v základní sestavě za Ajax a hned dal gól do sítě Tillburgu, kde před deseti roky v Nizozemsku začínal. Odehrál celých devadesát minut a přispěl tak k vítězství Ajaxu 2:0. Jeho týmový kolega Zdeněk Grygera také nastoupil od začátku, ale v 59. min. viděl červenou kartu.

David Rozehnal odehrál ve Francii 90 minut za Paris St. Germain proti Štrasburku, jeho tým vyhrál a posunul se na druhou příčku tabulky. Monaku stále chybí Jaroslav Plašil, který je po operaci, René Bolf zase scházel Auxerre. Zranění nepustilo v Itálii na hřiště ani Marka Jankulovského, který tak nebyl u vítězství AC Milán nad Sienou.

Obhájci titulu z Juventusu zvítězili v Empoli 4:0, Pavel Nedvěd odehrál celý zápas a měl velký podíl na premiérové brance Patricka Vieiry.

Sionko u porodu

Daniel Zítka podržel Anderlecht v duelu s Moscrounem a jeho tým se výhrou posunul do vedení v belgické lize. Michal Ščasný se v dresu Westerloo radoval z vítězství nad FC Brusel, za který hraje Richard Culek.

Petr Voříšek odehrál v rakouské lize první poločas za Pasching a byl u výhry nad AK Št. Hradec. Rapid remizoval v Mödlingu. Radek Bejbl odehrál za hosty celý zápas, Marek Kincl se střelecky neprosadil a byl střídán. Austria zdolala 2:0 Salcburk i bez českého reprezentanta Libora Sionka, který dostal volno, aby mohl být s manželkou u porodu. V dresu poražených odehrál závěrečných třicet minut záložník Patrik Ježek.

V ruské lize vychytal čisté konto gólman Ramenskoje Antonín Kinský a jeho tým porazil Omsk 3:0. Z vítězství se radoval i obránce Radoslav Kováč, který si přivezl se Spartakem Moskva tři body z Grozného.

Reklama

Související témata: