Hlavní obsah

Majitel Olympiakosu dal týmu pokutu půl miliónu eur a ultimátum: Vyhrajete ligu i pohár!

Pireus

Pokutu 500 000 eur (asi 13,7 miliónu korun) uložil šéf řeckého fotbalového mistra Olympiakosu Pireus svému týmu za špatné výkony v poslední době. Zároveň připomněl hráčům, že cílem klubu je vyhrát domácí ligu i pohár. Pokud se prý pro Olympiakos neobětují, mohou si sbalit věci a odejít.

Foto: Profimedia.cz

Jannis Maniatis z Olympiakosu Pireus v utkání Evropské ligy s Dněpropetrovskem.

Článek

"Olympiakos je největší klub v Řecku. Pro každého z vás musí být čest nosit jeho dres. Dokud za něj budete hrát, budete se pro něj obětovat. Vyhrajete ligu i pohár, dobře si to vryjte do paměti. Kdo s tím má problém, ať najde odvahu vstát a odejít," řekl klubový prezident Evangelos Marinakis v pondělí týmu.

Olympiakos v minulém týdnu vypadl z Evropské ligy s Dněpropetrovskem, v řecké lize naposledy prohrál s Panathinaikosem Atény a v poháru jen remizoval s druholigovým AEK Atény. Ligový zápas navíc provázely násilnosti diváků, kvůli čemuž byla řecká soutěž přerušena.

Olympiakos, který měl na začátku ledna zájem o české reprezentanty Tomáše Rosického a Petra Jiráčka, tabulku řecké superligy i po poslední prohře vede. Právě před Panathinaikosem má k dobru šest bodů, do konce sezóny zbývá ještě devět kol.

Reklama

Související témata: