Hlavní obsah

Deschamps už není trenérem fotbalistů Monaka

MONAKO

Didier Deschamps skončil jako trenér fotbalistů Monaka. Kouč českého záložníka Jaroslava Plašila rezignoval po špatném vstupu do sezóny, roli sehrály údajně i neshody bývalého reprezentačního kapitána s klubovým vedením. S ním se Deschamps dostal do rozporu poté, co podle něj klub odmítl v létě investovat do posil.

Článek

Monackému týmu se letos nepodařilo postoupit z předkola do Ligy mistrů a musí se spokojit se startem v Poháru UEFA. Poslední kapkou při Deschampsově rozhodování byla nedělní prohra 0:2 s Rennes a pád na patnácté místo tabulky. Den nato vedení nabídl, že odstoupí.

"Byla to jeho volba, my ji musíme respektovat," řekl klubový předseda Michel Pastor na tiskové konferenci. Trenérské role se po Deschampsovi ujal jeho asistent Jean Petit, ale jen na přechodnou dobu. Šestatřicetiletý Deschamps, mistr světa i Evropy, se před odchodem z tréninkového centra s novináři nebavil.

Deschamps začal klub v knížectví trénovat v červnu 2001. O tři roky později jej dovedl do finále Ligy mistrů, kde se jeho přemožitelem stalo Porto.

Reklama

Související témata: