Hlavní obsah

Rangers: Skácela zastavíme!

EDINBURG

Kdo zastaví Rudiho? Tuto otázku si kladou skotské deníky i trenéři týmu místní Premier League. Sedm ligových zápasů, sedm branek, sedm vítězství. Rudolf Skácel a jeho tým Heart of Midlothian se zdají být k nezastavení.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Rudolf Skácel.

Článek

"Skácelova série skončí," hlásil před sobotním zápasem odhodlaně obránce Glasgow Rangers Sotirios Kyrgiakos. Právě na jeho služby manažer Rangers Alex McLeish spoléhá. Na hřišti, ale i mimo něj. Kyrgiakos totiž v loňské sezóně se Skácelem působil v řeckém Panathinaikosu Atény. "Sotiria jsem se na něj vyptával. Je úžasné, jakou má Skácel střeleckou formu, my ho ale musíme už zastavit," plánoval na páteční předzápasové tiskové konferenci McLeish.

Skácela však podobné úvahy netrápí. "Klidně ať zastaví moji sérii, hlavně abychom vyhráli," přál si. Případná porážka Rangers by se rovnala ráně do vazu pro nejslavnější skotský klub, ztráta na Hearts by narostla už na hrozivých jedenáct bodů! "Ještě je předčasné mluvit o vyhlídkách na titul, ale bude to hodně prestižní zápas," uvědomoval si Skácel. O jeho důležitosti pro Hearts svědčí i to, že včera jel domácí tým na jednodenní soustředění mimo Edinburgh, což jinak před domácími zápasy nedělá.

Pospíšil si nezahraje

Stadión Tynecastle dnes od půl dvanácté místního času zažije vřavu. Do hlavního města Skotska přijede 3500 fanoušků Rangers, útulný areál, do něhož se vejde necelých šestnáct a půl tisíce diváků, byl beznadějně vyprodán. Ostatně jako při všech domácích zápasech Hearts v této sezóně.

Část lístků se podařilo urvat i trojici českých hráčů Hearts. "Přijede za mnou část rodiny, kamarádi i manažer Zíka," vypočítává Skácel. Za jeho spoluhráčem Michalem Pospíšilem dorazila přítelkyně, ale svého partnera v akci neuvidí. "Po zranění jsme se dohodli, že začnu s tréninkem až v pondělí," vykládal exliberecký útočník. Přes zranění palce u nohy by dnes měl být trenéru Burleymu k dispozici další český útočník Roman Bednář.

George Burley však spoléhá především na střeleckou fazónu Skácela. "Měl jsem to štěstí trénovat mnoho skvělých hráčů, ale Rudi je výjimečný. Na hřišti i mimo něj. Jeho entuziasmus a chuť do tréninku jsou nakažlivé," velebí klenot svého týmu. Zatím ho v žádném zápase nezklamal.

Reklama

Související témata: