Hlavní obsah

Skácelova série skončila, zaskočil za něj Bednář

Co zápas, to gól - toto pravidlo u Rudolfa Skácela už neplatí. V osmém kole skotské ligy mu nedovolili skórovat hráči Glasgow Rangers. Tým Heart of Midlothian i tak v sobotu doma vyhrál, protože za obávaného střelce zaskočil jeho parťák z české kolonie v Hearts Roman Bednář. Síť úřadujícího mistra rozvlnil už ve 14. minutě.

Článek

Bednář po centru Hartleyho hlavou překonal Waterreuse v brance. Člen reprezentační jednadvacítky a objev minulé sezóny se však ze své trefy netěšil na trávníku dlouho, již o třináct minut později musel kvůli zranění střídat.

Skácel, který  překonal rekord Henrika Larssona v počtu gólů za sebou na začátku sezony, tak přišel však o možnost dostihnout Marka Viduku. Australan se v rozehrané sezoně trefil kdysi v barvách Celtiku Glasgow desetkrát po sobě.

Výsledky - 8. kolo:
Heart of Midlothian - Glasgow Rangers 1:0,Aberdeen - Livingston 0:0, Celtic Glasgow - Inverness 2:1, Dunfermline - Dundee United 2:1, Hearts - Glasgow Rangers 1:0, Kilmarnock - Falkirk 1:1, Motherwell - Hibernian 1:3.

Chelsea inkasovala, ale vyhrála

Fotbalisté Chelsea si udrželi stoprocentní bilanci i v sedmém kole anglické ligy, Aston Villu oslabenou o zraněného Milana Baroše v sobotu porazili 2:1. Petr Čech v brance mistrovského týmu poprvé v sezóně inkasoval, skóre však otočil dvěma góly Frank Lampard.

Birminghamskému týmu na Stamford Bridge chyběl kvůli poraněné achillovce Baroš, přesto se hosté jako první ujali vedení. Dvě minuty před přestávkou se o to postaral Moore, jenž po dlouhém centru gólmana překonal z úhlu Čecha. Ten si na míč sáhl, nedokázal ho však vyrazit.

Sedmou výhru v ročníku nakonec zajistil Chelsea reprezentační záložník Lampard. Ještě do přestávky vyrovnal z trestného kopu a v 75. minutě přidal vítěznou trefu z penalty za Mellbergův faul na Drogbu. Chelsea má v čele šestibodový náskok před Charltonem, jenž vyhrál na hřišti West Bromwiche.

Třetí je nováček West Ham, i s Tomášem Řepkou v obraně uhrál bezbrankovou remízu s Arsenalem. Soupeř Sparty v Lize mistrů hrál v sestavě: Lehmann - Lauren, Touré, Campbell, Cole - Ljungberg, Fabregas, Gilberto Silva (71. Flamini), Hleb - Van Persie (82. Clichy), Reyes (73. Owusu-Abeyie). Stejně bodů jako West Ham má Manchester United, který nečekaně podruhé v sezóně zaváhal, na Old Traffordu prohrál 1:2 s Blackburnem.

Birmingham bez zraněného Jiřího Jarošíka hrál s Liverpoolem nerozhodně 2:2. Všechny čtyři branky padly až v závěrečné půlhodině. Liverpool se v 68. minutě dostal do vedení zásluhou Luise Garcíi, ale domácí dokázali odpovědět dvěma slepenými góly a rázem vedli 2:1. Poslední slovo však měl hostující Cissé, který proměnil v 84. minutě penaltu.

Výsledek - 7. kolo:
Birmingham - Liverpool 2:1 (72. vlastní Warnock, 75. Pandiani - 68. García, 84. Cissé z pen.).
Chelsea - Aston Villa 2:1
(45. a 75. z pen. Lampard - 43. Moore)
Everton - Wigan 0:1
(47. Francis)
Manchester United - Blackburn 1:2
(67. Van Nistelrooij - 33. a 81. Pedersen)
Newcastle - Manchester City 1:0
(18. Owen)
West Bromwich - Charlton 1:2
(51. Davies - 9. z pen. a 31. Murphy)
West Ham - Arsenal 0:0.

Bayern poprvé v sezóně prohrál

Bayern Mnichov poprvé ztratil v sezóně ligové body, zcela naprázdno v sobotu vyšel v Hamburku po prohře 0:2. U úspěchu domácích byl i David Jarolím a společně s vyprodaným stadiónem se poprvé radoval už v 10. minutě, kdy se trefil domácí kanonýr Van der Vaart.

Bayernu se už nepodařilo vyrovnat, naopak v 62. minutě opět inkasoval od Trochowskiho. Hamburk se tak dostal o jediný bod právě za Bayern a domácí diváci se mohou těšit na prémii v podobě tisíců litrů piva, které pro příznivce prvního přemožitele Bayernu vypsal pivovar Bitburger.

Dortmund pouze remizoval 1:1 na hřišti předposlední Mohuče a bod mu přitom zachránil až v devadesáté minutě Metzelder. Víc než ztráta bodů ale zaskočila Borussii zpráva, že český kanonýr Jan Koller podle všeho vypadne na půl roku ze hry s poraněnými křížovými vazy v koleni. Reprezentační útočník zhruba po hodině hry musel být vystřídán. [celá zpráva]

Těsně před tím Borussia, v jejíž sestavě nechyběl ani Tomáš Rosický, inkasovala z penalty po faulu na českého útočníka Petra Rumana. Po šťastném vyrovnání je Dortmund prozatím na deváté příčce, Mohuč je stále v sestupovém pásmu.

Schalke doma porazilo 2:0 Hannover, za který nastoupil opět v základní sestavě i Jiří Štajner.

Norimberk s Markem Niklem a Janem Polákem se představil na hřišti posledního Duisburgu, ale opět nedokázal uhrát ani bod. Domácí se dostali do vedení ve 24. minutě zásluhou Kurtha a skóre vydrželo až do konce utkání, navíc Norimberk hrál od 81. minuty v deseti, když byl po druhé žluté kartě vyloučen stoper Nikl. Norimberk se tak se třemi body usadil na úplném dnu bundesligové tabulky.

V dresu Bielefeldu se představili v základní sestavě oba exolomoučtí hráči Radim Kučera s Davidem Kobylíkem, ale moc radosti si neužili, protože jejich tým prohrál 0:2 s Mönchengladbachem a spadl až na patnáctou příčku v tabulce.

Výsledky - 7. kolo:
Bielefeld - Mönchengladbach 0:2
(32. Kluge, 68. Neuville)
Duisburg - Norimberk 1:0
(28. Kurth)
Hamburk - Bayern 2:0
(10. Van der Vaart, 62. Trochowski)
Mohuč - Dortmund 1:1
(64. Zidan z pen. - 90. Metzelder)
Schalke - Hannover 2:0
(58. Lincoln, 66. vlastní Vinicius)
Brémy - Leverkusen 2:1
(46. Klose, 77. Klasnič - 54. Rolfes)
Wolfsburg - Frankfurt 1:0
(35. Klimowicz)

Souboj mezi Monakem a Nice skončil bez branek

Fotbalisté Monaka nedokázali v devátém kole porazit Nice a s týmem, jenž má o bod víc, se rozešli bez branek.

Fotbalisté Bordeaux porazili v devátém kole francouzské ligy 1:0 Ajaccio a posunuli se na třetí místo tabulky. Jediný gól zápasu vstřelil v 30. minutě Darcheville, český záložník Vladimír Šmicer odehrál ve vítězném týmu celé utkání.

Výsledky - 9. kolo:
Monako - Nice 0:0.
Auxerre - Sochaux 3:0
(20. Luyindula, 42. Kahlenberg, 52. Cheyrou)
Bordeaux - Ajaccio 1:0
(30. Darcheville)
Le Mans - Paris St. Germain 0:0
Lille - St. Etienne 2:0
(26. Moussilou, 65. Aboucherouane)
Marseille - Mety 3:1
(24. Dehu, 46. Ribery, 69. Niang - 11. Renouard)
Nancy - Troyes 2:1
(54. a 73. Curbelo - 27. Grax)
Štrasburk - Toulouse 2:4
(7. a 40. Haggui - 3. Batlles, 8. Moreira, 65. Dieuze, 76. Santos)

Reggina poprvé v sezóně bodovala, porazila Udine

Reggina přivítala v předehrávce 5. kola italské ligy na svém hřišti Udine a díky výhře 2:0 poprvé v sezoně bodovala. První branku zařídil dvě minuty před půlí Cozza a druhou přidal v 76. minutě Cavalli.

Letní posila z Arsenalu Patrick Vieira rozhodla svým gólem již druhé utkání Juventusu za sebou a má velký podíl na tom, že jsou mistři i po pátém kole italské ligy stoprocentní. Turínští sice v Parmě prohrávali po trefě Delvecchia, do poločasu však ještě vyrovnal Camoranesi a vítěznou trefu na 2:1 zaznamenal zkušený Francouz osm minut před koncem. Bývalý český reprezentant Pavel Nedvěd v základní sestavě chyběl, na trávník přišel v 69. minutě místo Mutua.

Výsledek - 5. kolo:
Reggina - Udine 2:0
(43. Cozzi, 77. Cavalli)
Parma - Juventus 1:2
(14. Delvecchio - 43. Camoranesi, 82. Vieira)

Getafe porazilo Atletiko a vede ligu

Fotbalisté Getafe dokázali v pátém kole španělské ligy vyhrát v Madridu nad Atlétikem 1:0 a dostali se do čela tabulky. Teplický soupeř v Poháru UEFA Espaňol Barcelona podlehl doma Villarrealu 1:. Espaňol nastoupil v sestavě: Kameni - Armando Sá (60. Riera), Moisés Hurtado, Jarque, D. García - Domi (46. Zabaleta), Ito (72. Juanfran), Costa, De la Peňa - Corominas, L. García.

Výsledky - 5. kolo:
Atlético Madrid - Getafe 0:1
(71. Pernía)
Espaňol Barcelona - Villarreal 1:2
(59. L. García - 45. Josico, 66. Senna)
Valencie - San Sebastian 2:1
(34. Aimar, 47. Villa - 62. Nihat)
Zaragoza - La Coruňa 1:1
(13. Milito - 45. Tristán)

Reklama