Hlavní obsah

Melou jen srač.., chtějí mě sundat ze špičky. Ale Francii mám rád, ujišťoval Ibrahimovic

Stockholm

Jeho výroky jen málokdy zůstávají bez odezvy, nedávno rozčílil nejednoho Francouze velmi nelichotivými výroky na adresu jejich země, teď se ale fotbalová hvězda Paris St. Germain Zlatan Ibrahimovic k incidentu znovu vrátila a přešla do protiútoku.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Zlatan Ibrahimovicna tréninku.

Článek

Zlatan Ibrahimovic kritizuje rozhodčího i celou Francii

Švédského forvarda čeká 9. dubna kvůli sprostým výrazům po ligové porážce 2:3 od Bordeaux slyšení u disciplinární komise.

Ibrahimovice zachytila kamera, jak po zápase v polovině března zařval na rozhodčího v angličtině: „Prober se. Tady nejsi mezi amatéry. Zasr...j hajzle. Hraju fotbal 15 let, ale v týhle pos...ý zemi jsem nezažil, že by se pískalo dobře. Nezaslouží si tu tým jako PSG."

Francouzský ministr sportu Patrick Kanner vyzval hříšníka, aby se omluvil, což také Ibrahimovic následně učinil. „Mrzí mě tato nešťastná slova. Nechtěl jsem urazit Francii nebo Francouze. Mluvil jsem jen o fotbale. Ve vzteku řekne člověk leccos. Omlouvám se, jestli jsem někoho urazil," sypal si popel na hlavu.

Simulování do mého světa nepatří

Nyní se během reprezentační pauzy před zápasem Švédska s Moldávií k události znovu vrátil. „Ve Francii to mám rád. Jinak bych tam nehrál tolik let a neprodloužil bych v PSG kontrakt. Ale všichni ti ostatní, co melou ty srač.., ti se mě snaží vytlačit ze špičky. Jenže já nikam nepadám. Mezi elitou to mám rád a také tam zůstanu," zaútočil na své kritiky.

A neodpustil si další kritiku na rozhodčí. „My hráči jsme trestáni často, ale rozhodčí ne," zlobil se. Reagoval pochopitelně i na své kontroverzní vyloučení v Lize mistrů v duelu s Chelsea po střetu s Oscarem, jenž se teatrálními gesty o červenou kartu pro Švéda zřejmě také hodně přičinil.

„Simulování vůbec do mého světa nepatří. Hraju proto, abych vyhrál, udělám pro to všechno. Ale simulování? To ne. Nevím, jestli už se to stalo normální součástí hry, ale doufám, že ne," dodal Ibra.

Reklama

Související témata: