Hlavní obsah

Jsem v šoku! Tohle už je příliš, rozdýchává Kadlec střelbu na autobus Fenerbahce

Trabzon

Pořádně horké chvilky prožívali fotbalisté tureckého Fenerbahce při zpáteční cestě ze zápasu v Rizesporu, který vyhráli 5:1. Autobus napadli ozbrojení útočníci, kteří zranili řidiče. Podle informací klubové televize byl tým napaden střelnou zbraní. „Pořád jsem z toho v šoku,“ neskrýval v rozhovoru pro Radiožurnál český obránce tureckého velkoklubu Michal Kadlec.

Na autobus Fenerbahce se střílelo

 
Článek

Reprezentačnímu zadákovi se ale naštěstí nic nestalo. „Šlo o klasickou cestu, najednou se ozvala rána a autobus zabrzdil. Seděl jsem v šesté řadě, nejprve mě napadlo, že máme defekt, ale viděl jsem našeho doktora, že běží dopředu k řidiči. Všechno se seběhlo hrozně rychle," popisoval incident Kadlec.

Záběry turecké televize ukázaly díry v předním i bočním skle autobusu. Jen díky velkému štěstí nemělo napadení autobusu nakonec vážnější následky.

„Člověk si to v tu chvíli vůbec neuvědomí, byl to šok. Nikdo nevěděl, co se přesně děje. Stalo se to v místě, kde jsme zrovna najížděli na most. Naštěstí řidič autobus i přes šok dokázal zastavit a zabránil tak větší tragédii," pokračoval třicetiletý obránce.

Podle něj za útokem zřejmě nestojí fanoušci poraženého Rizesporu: „Utkání probíhalo v pohodě. Myslím si, že nejde o fanoušky Rizesporu, ale v úvahu připadají spíše příznivci z Trabzonu, odkud jsme letěli. Sami nevíme, co si o tom máme myslet. Stalo se ledasco, ale tohle je za všemi hranicemi. Pořád jsem v šoku," dodal.

Podobně mluvil i záložník Mehmet Topal. „Obelstili jsme smrt. Bůh nás ochránil. Jen doufám, že náš řidič bude v pořádku. Nemám pro tohle slov. Je neuvěřitelné, co se stalo," nechápal rodák z Malataye.

Reklama

Související témata: