Hlavní obsah

V Turecku zadrželi dva podezřelé z útoku na autobus Fenerbahce

Ankara

Turecká policie oznámila, že zatkla dva muže podezřelé ze střeleckého útoku na autobus fotbalistů Fenerbahce. Kvůli sobotnímu incidentu bylo na týden pozastaveno fotbalové dění v zemi.

Na autobus Fenerbahce se střílelo

 
Článek

Klubový autobus Fenerbahce s hráči se vracel z ligového utkání na hřišti Rizesporu, když byl poblíž letiště v Trabzonu zasažen střelbou z brokovnice. Při útoku byl zraněn řidič autobusu, kterého střela zasáhla do obličeje.

"Ozvala se rána a najednou jsem měl pusu plnou krve a dusil jsem se. Ještě jsem zvládl zastavit u krajnice, abych neohrozil lidi v autobuse, a vystoupil ven. Pak jsem ztratil vědomí. Bůh mě zachránil," řekl tureckým médiím řidič, který vyvázl jen se zlomenou čelistí.

Guvernér Trabzonu Abdil Celil Oz v úterý sdělil, že policie dopadla dva muže. Jeden podle ní sledoval cestu autobusu a telefonicky předával informace druhému, který střílel. Oba obvinění popírají.

V důsledku incidentu vedení fotbalového svazu v Turecku na týden přerušilo ligu i pohár. Zástupci Fenerbahce oznámili, že nebudou hrát, dokud pachatel nebude zadržen.

Reklama

Související témata: