Hlavní obsah

Ronaldinho září ve zlatých kopačkách

PRAHA

Fotbalový génius Ronaldinho vyběhl v sobotním utkání španělské ligy proti Realu Zaragoza na hřiště v kopačkách s pravým zlatem. Na počest Brazilcova výjimečného talentu totiž vytvořila firma Nike pro Ronaldinha speciální zlato-bílou verzi kopačky Tiempo Legend, pozlacenou pravým 24 karátovým zlatem. Na návrhu se podílel i sám hráč.

Článek
Fotogalerie

Kopačky mají zlatý jazyk s písmenem "R", které je vyšité stříbrnou barvou na pravé kopačce. Na levé kopačce je vyšité číslo "10".  "Přemýšleli jsme, jak dodat kopačce nějaký osobitý rys. Tvůrci tedy okopírovali "R" z mého přívěsku na řetízku a mé číslo 10. Ke své radosti jsem se navrhování zlaté kopačky účastnit i já, takže kopačky jsou zcela můj originál," poznamenal Ronaldinho.

Na patě kopačky se nachází pět reliéfních zlatých hvězd (na počest brazilskému vítězství na pěti světových šampionátech). Kopačky mají vnitřek se vzorem provedeným jedinečnou laserovou technologií a nápisem Ronaldinho, jako výraz legendy a charakteru hráče.

Zlato se na kopačce objevuje na jazyku, na patě a na logu Nike. Stejný materiál byl použitý na zlaté tretře, v níž Michael Johnson běžel na olympijských hrách v Sydney v roce 2000.

Pro Ronaldinha vznikly pouze dvoje kopačky s pravým zlatem. Od 15. října však bude po celém světě k dostání omezená edice zlato-bílých kopaček Tiempo Legend (bez Ronaldinhova pravého zlata). Kopačky mají pohodlný a měkký kožený svršek pro citlivý kontakt s míčem. V patě je tlumicí systém Nike Zoom Air a stabilitu zlepšuje destička podešve z kompozitních uhlíkových vláken.

Reklama