Hlavní obsah

Ibra zase řádil. Nejlepší cizinec, který kdy hrál ve Francii, tvrdí kouč St. Étienne

Zlatan Ibrahimovic. Toto jméno nahání příznivcům Les Verts v letošní sezóně pořádnou hrůzu. Aby ne, vždyť švédský snajpr ve službách Paris St. Germain nasázel v posledních čtyřech vzájemných zápasech do sítě St. Étienne celkem osm gólů! Třiatřicetiletý fotbalista byl ve středečním semifinále Francouzského poháru znovu klíčovou postavou, k postupu Pařížanů pomohl hattrickem.

Hattrick Ibrahimovice proti St. Étienne

 
Článek

Kontroverzní útočník na St. Étienne umí. V rámci 4. kola Ligue 1 přispěl k debaklu 5:0 třemi zásahy. Oba týmy se následně potkaly ještě dvakrát. V Ligovém poháru i na konci ledna v nejvyšší francouzské soutěži PSG pokaždé zvítězil 1:0 a hádejte, kdo rozhodl: Ibrahimovic!

Ve středečním semifinále domácího poháru odstartoval brankové hody Pařížanů, když proměnil pokutový kop za faul na Lavezziho. V 81. minutě si po krásné přihrávce Rabiota elegantně obhodil brankáře a uklidil míč do sítě. Své grandiózní představení pak završil v nastaveném čase, kdy ranou k levé tyči nedal gólmanu Ruffierovi šanci.

Ibrahimovic byl nedávno podroben ostré kritice, když po ligovém střetnutí s Bordeaux urážel rozhodčího Lionela Jaffreda i celou Francii. Po porážce 2:3 si neodpustil poznámku „ještě jsem neviděl horšího rozhodčího, tahle pos..ná země si nezaslouží PSG." Za svůj výrok, který rozzuřil zemi Galského kohouta, se posléze omluvil a fandům opět ukázal svoji extratřídu. Za excelentní výkon proti St. Étienne si vysloužil komplimenty hostujícího kouče Galtiera.

"Je to nejlepší cizinec, který kdy hrál ve Francii," řekl. "Můj tým nedopadl v letošní sezóně proti Zlatanu Ibrahimovicovi dobře. Naštěstí s PSG už nemusíme popáté hrát," doplnil.

PSG se ve finále utká s Auxerre. Hrát se bude 30. května.

Reklama