Hlavní obsah

Plašil by rád viděl Bordeaux na pohárových příčkách: Evropská liga by nám sedla

Bordeaux

Girondins Bordeaux v pohárové Evropě. Takový fotbalový cíl si vytkl 33letý český záložník v barvách francouzského klubu Jaroslav Plašil.

Foto: Profimedia.cz

Jaroslav Plašil v Bordeaux bojuje o pohárové příčky.

Článek

V tabulce jste s Bordeaux šestí. Je to dobrý odrazový můstek pro útok na pohárové příčky?

Ligu jsme začali výborně, jenže pak přišlo období, kdy jsme za měsíc získali jen jeden bod. To je ale za námi, teď máme dobrou sérii, včetně výhry nad Paris St. Germain. Naším problémem jsou standardky a určitá nevyrovnanost, protože hned po Paříži jsme prohráli v Toulouse, které bojuje o záchranu.

Kam tedy chce Girondins Bordeaux v lize vyšplhat?

Chceme udělat všechno pro to, abychom se dostali do pohárové Evropy. O Lize mistrů se nemluví, je to spíš sen, ale Evropská liga je reálná, ta by nám seděla.

Máte pod koučem Sagnolem jiné herní úkoly než dřív?

Hned první den po příchodu do klubu ho zajímalo, jak na tom jsem, co bych si představoval. V sezóně jsme hráli už třemi nebo čtyřmi různými systémy a v každém jsem měl v záloze trochu jinou roli. To mi vyhovuje, univerzálnost je moje výhoda.

Paris St. Germain a Monako se probojovaly do čtvrtfinále Ligy mistrů. Svědčí to o tom, že francouzská liga šla výkonnostně nahoru?

Nevím, jestli nahoru, ale soutěž neztratila nic ze své kvality. I když je pravda, že oba týmy měly při postupu hodně štěstí.

V roce 2004 jste s Monakem prošli až do finále Ligy mistrů, byť jste v něm prohráli s FC Porto 0:3. Vzpomněl jste si teď při postupu Monaka na vaši cestu soutěží?

To jsou dva úplně rozdílné mančafty. V době, kdy jsem hrál v Monaku, se tým v Lize mistrů prosazoval lepším fotbalem. Současné Monako mělo hlavně v odvetě s Arsenalem dost štěstí.

Reklama

Související témata: