Hlavní obsah

Messi není podle La Coruni hráčem ze zemí Evropské unie

Vedení FC Barcelony údajně porušilo pravidla o počtu povolených hráčů ze zemí mimo Evropskou unii, když v sobotním utkání se Zaragozou poslalo na trávník argentinského fotbalistu Lionela Messiho. Na postup konkurenta si oficiálně stěžovali zástupci Deportiva La Coruňa, na jejichž hřišti bude Barcelona hrát příští ligový zápas. Španělská federace se problémem bude zabývat ještě v úterý.

Článek

Útočník Messi, jenž bývá přirovnáván k Diegu Maradonovi, získal pět dní před zápasem se Zaragozou dvojí občanství. Podle zástupců Deportiva k tomu však došlo až po skončení přestupního období a jeho španělské občanství podle nich nabude z fotbalového hlediska platnosti až v novém přestupním termínu v prosinci.

Osmnáctiletý talent, jenž v Barceloně nedávno prodloužil smlouvu do roku 2014, se na hřiště dostal ve druhém poločase. Funkcionáři Deportiva tvrdí, že katalánský klub tak porušil pravidla, která povolují nasadit jen tři hráče ze zemí mimo EU. Na trávníku v té době byli i Brazilec Ronaldinho, Kamerunec Samuel Eto'o a Rafael Marquez z Mexika.

Messiho problémy ve španělské lize tak pokračují. Než útočník získal dvojí občanství, zmeškal úvodních pět zápasů sezony. Jeho statut "asimilovaného hráče" - tedy fotbalisty ze země mimo EU, který strávil pět let v juniorských týmech klubu - však stačí Evropské fotbalové unii UEFA, aby mu povolila hrát v Lize mistrů.

Reklama

Související témata: