Hlavní obsah

Koller je po operaci, lékař odhadl pauzu na osm měsíců

BAD GRIESBACH

Na osm měsíců odhadl lékař Borussie Dortmund zdravotní pauzu českého reprezentačního kanonýra Jana Kollera po vážném zranění levého kolena. To by znamenalo, že nejlepší střelec v historii národního týmu bude v případě postupu mužstva na světový šampionát k dispozici až zhruba měsíc před turnajem.

Článek

Vytáhlý útočník se dnes v Německu podrobil úspěšné operaci přetrženého vazu. Zhruba hodinový zákrok provedl v bavorském Bad Griesbachu u Pasova specialista na kolenní kloub Michael Strobel. Fotbalistovi udělal plastiku poškozeného vazu a podle klubových stránek přidal i transplantát šlachy kvůli stabilizaci kloubu.

"Operace proběhla úspěšně," konstatoval na internetové stránce Dortmundu klubový lékař Markus Braun, který fotbalistu na kliniku Svatého Wolfganga doprovázel. Koller bude hospitalizován ještě zhruba týden a z nemocničního lůžka bude sledovat nejspíš oba závěrečné kvalifikační zápasy svých spoluhráčů v sobotu s Nizozemskem a ve středu ve Finsku.

Dvaatřicetiletý Koller si přetrhl zkřížený vaz na konci září při bundesligovém utkání v Mohuči. Protože se opakovaně nechal slyšet, že po sezoně by rád změnil dres, nejspíš definitivně se jeho bilance v Dortmundu zastavila na 57 gólech ve 135 utkáních.

Reklama

Související témata: