Hlavní obsah

Policejní hnus? Před zraky vyděšených chlapců po fotbale mlátili jejich tátu a dědu

Guimaraes

Vypadá to jako pořádný policejní hnus. Otázkou je, co bylo spouštěcím momentem. V Portugalsku tuhle záležitost řeší ministerstvo vnitra, protože obrázky, kdy policisté před zraky synů resp. vnuků mlátí jejich otce a dědu, vyvolaly pobouření. Vše se přihodilo po fotbalovém utkání Guimaraes - Benfica. Hosté si remízou 0:0 zajistili obhájení titulu, vůbec poprvé od roku 1984 dokázali získat dva tituly v řadě.

Portugalští policisté zmlátili fanouška Benfiky před zraky jeho dětíVideo: Reuters

 
Článek

Policisté v početném zastoupení nechyběli v lisabonských ulicích, panovaly velké obavy z výtržností fans a nepokoje po stvrzení titulu vskutku přišly. Tyhle obrázky jsou však z Guimaraese, kde policie taktéž účinkovala. Jedna z hlídek se dostala do konfliktu se dvěma muži, příznivci Benfiky. Dlouho to vypadalo vcelku nevinně. Pak se ale cosi stalo - neodhaluje to ani video - a už byl v akci obušek běsnícího policisty.

Spekuluje se, že fanoušek měl na policistu plivnout. Jisté je, že reakce mužů v uniformě byla blesková. A drsná.

Starší muž se zkoušel toho mladšího v dresu Benfiky zastat, se zlou se ale potázal, hrubou sílu pocítil také na vlastní kůži. Přítomní chlapci byli vyděšeni. Jeden z nich ještě navíc skončil v sevření strážce pořádku. Hrůzný zážitek...

Benfica získala celkově 34. mistrovskou trofej. Před posledním kolem má tříbodový náskok na FC Porto a lepší vzájemné zápasy. Porto v minulém utkání na hřišti Belenenses také získalo jen bod za výsledek 1:1.

Benfica může získat v této sezóně ještě jednu trofej: 29. května se pokusí obhájit Ligový pohár ve finále s Maritimem.

Reklama