Hlavní obsah

Berger: Zklamalo mě, že Sparta hrála jen s jedním útočníkem

PRAHA

V pořadí třetí představení fotbalistů Sparty v letošním ročníku Ligy mistrů proti Arsenalu Londýn dopadlo podle předpokladů. Pražané prohráli, ale podle internacionála Jana Bergera v zápase vyloženě nevyhořeli, dokonce měli na to uhrát remízu. Bývalého kanonýra Sparty však v komentáři pro Sport.cz zklamalo, že domácí hráli bojácně a jen s jedním útočníkem.

Foto: archiv

Bývalý slavný hráč Sparty Jan Berger.

Článek

"Možná ještě tak do čtyřicáté minuty to vypadalo, že by Sparta mohla uhrát s Arsenalem remízu. Hráči nepředváděli špatný fotbal a drželi se soupeřem krok. Nicméně je třeba brát v potaz, že Arsenalu chybělo asi šest hráčů základní sestavy," byly první Bergerovy dojmy z úterního utkání.

Vývoj zápasu ovlivnilo zranění Reyese, jehož nahradil Thierry Henry a dvěma góly rozhodl zápas. "Zranění Reyese a brzký příchod Henryho, to byla smůla. Henry hned ukázal, že patří mezi světovou extratřídu, škoda, že při první brance u něj byl Petrouš pozdě. V dalším  průběhu zápasu už jej obránci pokrývali líp," tvrdil Berger. "Ale samozřejmě ta přihrávka Pirése na jeho druhý gól do běhu, to byla parádní akce," dodal.

Škoda jen jednoho útočníka, ale Slepička byl dobrá volba

K předvedené hře Sparty neměla žijící legenda letenského klubu zvláštní výhrady. "Herní projev Sparty mi momentálně přijde lepší než za působení Jardy Hřebíka. Není to sice ještě úplně ideální, ale Standa Griga má dost času všechny nedostatky vypilovat," věří svému bývalému spoluhráči.

"Ale zklamalo mě, že Sparta hrála jen na jednoho útočníka. S takovou taktikou se pak proti obraně jako má Arsenal dost těžko prosazuje," neodpustil si Berger přece jen nějakou výtku. "Na druhou stranu chápu, že Liga mistrů je taky hodně o penězích a každý bod ve skupině má velkou cenu," přiznal.

Jediné místo v útoku Sparty obsadil Slepička a podle Bergera to byla dobrá volba. "Slepička nehrál špatně, měl dobré držení balonu, občas se mu povedla klička. Přestože byl na můj vkus až příliš často v ofsajdu, patřil k těm lepším hráčům Sparty. A myslím, že byl platnější než Matušovič, víc dokáže podržet míč," uzavřel Berger.

Reklama

Související témata: