Hlavní obsah

Skotští Hearts mají nového majitele, kouč skončil

Senzační zpráva otřásla fotbalovým děním ve Skotsku. George Burley končí ve funkci trenéra týmu Hearts of Midlothian, který překvapivě vede ligovou tabulku před velkokluby z Glasgowa. Podle stanice BBC jsou důvody trenérova odchodu neshody s novým majitelem klubu. V pátek získal majoritní podíl v Hearts litevský milionář Vladimir Romanov.

Foto: sport.scotsman.com

Trenér Burley u týmu Hearts skončil.

Článek

V Hearts of Midlothian si úspěšně vede trio českých fotbalistů Rudolf Skácel, Roman Bednář a Michal Pospíšil. Ty a jejich spoluhráče už v dnešním utkání s Dunfermline vedl jako trenér dosavadní kouč mládeže John McGlynn.

"Hráči měli k Georgeovi velký respekt, bude to pro ně těžké. Musejí prokázat pevný charakter a přenést se přes to," řekl před zápasem BBC McGlynn. Důvody Burleyho odchodu odmítl komentovat, vedení klubu by se mělo vyjádřit po zápase.

Devětačtyřicetiletý Burley přišel do Hearts v létě poté, co odešel z anglického druholigového celku Derby County. S pomoci Romanovových milionů se mu povedlo od základu přebudovat mužstvo, které v úvodu sezóny narušilo dlouholetou nadvládu velkoklubů z Glasgowa a bez porážky vede tabulku.

Reklama

Související témata: