Hlavní obsah

Pospíšil: Odvolání úspěšného trenéra Hearts byl šok

PRAHA/EDINBURGH

Michal Pospíšil se podílel přihrávkou a gólem na vítězství Heart of Midlothian nad Dunfermline. Před zápasem se však hráči vedoucího týmu skotské ligy dozvěděli, že klub opouští kouč George Burley. Nejen o pocitech v kabině hovořil Pospíšil v telefonickém rozhovoru pro Právo.

Foto: sport.scotsman.com

Trenér Burley u týmu Hearts skončil.

Článek

"Chystali jsme se na předzápasovou přípravu, když do kabiny vešlo vedení klubu a oznámilo nám, že už nás nebude koučovat George Burley, ale John McGlynn od mládeže. Burleye si v létě z Derby přivedl majitel klubu Romanov, dařilo se nám, dosud jsme neprohráli, takže to pro nás byl šok. Důvod odvolání nám neřekli, že to bylo podle BBC kvůli neshodám s majitelem, slyším až od vás.

Samozřejmě jsme to měli v hlavách i v úvodu zápasu. Toho se člověk lehce nezbaví, protože úspěšní trenéři se v zahraničí často neodvolávají. Povinnost a nadšení fanoušků nám velelo doma s celkem z dolní poloviny tabulky vyhrát.

Zápas jsme rozhodli během tří minut. Nejprve jsem sklepl kolmou přihrávku k Rudovi Skácelovi a ten bombou z dobrých dvaceti metrů otevřel skóre. Pak se mi povedlo dát tady svůj druhý gól a byl docela vydařený. Zády k brance jsem převzal přihrávku, přehodil jsem si míč z pravé nohy na levačku a obstřelil gólmana. Potom už jsme zápas v pohodě dohráli.

Fotbalová euforie v Edinburghu pokračuje a Ruda Skácel s devíti brankami je největším hrdinou. Dobré jméno si tu udělala i Artmedia. Skotové sice přiznávají, že Rangers chyběli tři ofenzívní hráči, ale nedovedou pochopit, jak nedokázali z tolika šancí ani jednou překonat Čobeje. Při vzpomínce na výprask Celtiku se jim prý nepojede do Bratislavy s lehkým srdcem..."

Reklama

Související témata: