Hlavní obsah

Krakovská Wisla hledá nového trenéra, poohlíží se prý i v Česku

VARŠAVA

Tradiční lídr polské fotbalové ligy Wisla Krakov hledá nového kouče. Po čtyřměsíčním působení totiž trenérský post opustil Jerzy Engel, který koncem června na lavičce nahradil českého kouče Wernera Ličku. Po Engelově nástupci se prý klub poohlíží také v Česku.

Článek

"Hledáme a dokonce již vedeme konkrétní rozhovory. Před tím, než skončí, ale nemůžeme prozradit žádné podrobnosti," řekl dnes mluvčí Wisly Jerzy Jurczynski. Před časem se v souvislosti s výměnou Engela objevilo v polském tisku jméno Zdeňka Ščasného. Podle informací ČTK ale Wisla o jeho angažmá už neuvažuje.

Neoficiální zdroje hovoří o tom, že krakovský klub by rád získal zpět někdejšího kouče Henryka Kasperczaka. "Ten je ale uražený za to, jak musel v prosinci 2004 klub opustit," napsal deník Gazeta Wyborcza. Pro klub by však podle listu byl nástup Kasperczaka i finančně výhodný, protože mu prý po odchodu platí měsíční rentu 20 000 eur (asi 600 000 korun).

O výměně trenéra Wisly Krakov se začalo spekulovat poté, co Engelovi svěřenci vypadli v předkole Ligy mistrů a následně je potkal stejný osud v Poháru UEFA. Engel v minulosti vedl také polskou reprezentaci. Za uplynulých sedm let vyhrála Wisla ligu pětkrát a v posledních třech sezonách po sobě. O účast v Lize mistrů se ale tým dosud snažil marně. Engel měl s Wislou původně podepsaný tříletý kontrakt.

Reklama

Související témata: