Hlavní obsah

Baroš by mohl v pondělí opět hrát Premier League

BIRMINGHAM

Fotbalový útočník Milan Baroš by už v pondělí mohl znovu nastoupit za Aston Villu. Český reprezentant svému klubu více než měsíc chyběl kvůli zraněné achillovce, ale jeho zdravotní stav se postupně lepší. Nastoupit by podle všeho mohl už v pondělním utkání Premier League proti Manchesteru City. "Vrací se k lehkému tréninku a uvidíme, jak se to s ním bude do víkendu vyvíjet," uvedl asistent trenéra Roy Aitken.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Útočník Milan Baroš na tréninku fotbalové reprezentace

Článek

Baroš, který v pátek oslaví čtyřiadvacáté narozeniny, odehrál za Aston Villu poslední zápas 20. září v duelu Ligového poháru proti Wycombu. V něm sice brankou přispěl k vítěznému obratu svého týmu, ale zároveň si také poranil achillovku.

Nejlepší kanonýr loňského evropského šampionátu, jenž do Aston Villy zamířil v srpnu z Liverpoolu, se potom ještě 8. října představil v dresu národního mužstva v utkání světové kvalifikace proti Nizozemsku. Od té doby se ale v akci neobjevil a zmeškal i závěrečné kvalifikační utkání ve Finsku.

Právě Barošův start v reprezentaci podrobil tvrdé kritice trenér Aston Villy David O'Leary. Podle něj exostravský útočník v duelu proti "oranjes" vůbec neměl nastoupit. "Češi si Baroše vzali na reprezentaci, nechali ho odehrát zápas a pak nám ho poslali zpátky v ještě horším stavu, než byl. Jeho ztráta je pro nás velmi citelná," zlobil se O'Leary.

Reklama

Související témata: