Hlavní obsah

Gerrard se omlouval fanouškům Liverpoolu

PRAHA

Fotbalisté Liverpoolu přichystali svým příznivcům tento týden hned dvě nepříjemná překvapení. Poté, co o víkendu prohráli v Premier League na hřišti Fulhamu, si v úterý také vylámali zuby na hráčích druholigového Crystal Palace v Ligovém poháru. Kapitána Liverpoolu Steven Gerrard se pak fanouškům omluvil.

Foto: ČTK

Steven Gerrard (vpravo) na archivním snímku

Článek

Favorizovaný Liverpool musel v úterý dohánět v závěru prvního poločasu jednobrankovou ztrátu a právě Gerrard stačil ještě do přestávky svým padesátým gólem v dresu Reds vyrovnat. Na víc se ale hosté nezmohli a branka Reicha z 66. minuty je definitivně poslala do kolen.

"Je nepřípustné, aby Liverpool hrál tak, jako předvedl v úterý," zlobil se Gerrard. "Spousta fanoušků zaplatila nemalé peníze, aby viděla špičkový fotbal. Místo toho byli svědky marného snažení o zdolání branky soupeře. Za to se jim omlouvám," kál se anglický reprezentant.

Liverpool si v prvním poločase pohárového utkání vytvořil několik slibných šancí, které však neproměnil, a ve druhé půli se před soupeřovu bránu prakticky nedostal. "S první částí mohli být diváci ještě spokojeni, ve druhém poločase jsem se ale vytratili. To se nám nesmí stávat, musíme hrát celých devadesát minut," upozornil Gerrard.

Vítězové posledního ročníku Ligy mistrů nevstoupili do sezóny nijak zázračně. Z osmi zápasů Premier League vyhráli jen dva, na kontě mají deset bodů a na vedoucí Chelsea ztrácejí osmnáct bodů. Gerrard cítí, že kádr není v optimálním rozpoložení. "Musíme s tím něco udělat. Celý tým musí začít táhnout za jeden provaz. Je třeba si uvědomit, co pro nás znamená, že hrajeme právě za Liverpool," prohlásil.

Reklama

Související témata: