Hlavní obsah

Bayern otočil zápas v Kolíně, Rosický se lehce zranil

BERLÍN

Bayern Mnichov nadále vede německou nejvyšší fotbalovou soutěž. V sobotním zápase 11. kola se však na tři body nadřel. V poločase utkání v Kolíně na Rýnem prohrával 0:1. Po přestávce se ale trefili Lúcio a Ballack. V sobotu musel pro zranění střídat dortmundský Tomáš Rosický, ale baráž by měl stihnout.

Článek

Brazilský mistr světa se prosadil v 55. minutě, kapitán německé reprezentace o 22. minut později. Z krize se nevymanila ofenzíva Bayernu, kterou má vést Nizozemec Makaay, ale kdysi obávaný kanonýr místo toho čeká na gól už 994 minut.

Bayernu šlapou v tabulce na paty Brémy, které ztrácejí dva body a v sobotu si bez problémů poradily s Frankfurtem, jenž deklasovaly 4:1. V jedenáctém kole uspěl i třetí Hamburk, jemuž stačil k vítězství nad nejbližším pronásledovatelem Schalke jediný zásah, o který se postaral už v 19. minutě Íránec Mahdavíkíjá. Hosté hráli závěrečnou půlhodinu bez vyloučeného Poulsena.

Hamburk, který je soupeřem Slavie v Poháru UEFA, absolvoval zápas v sestavě: Wächter - Mahdavíkíjá, Boulahrouz, van Buyten, Atouba - Wicky - Jarolím, Beinlich - Trochowski (90. Klingbeil) - Barbarez, Mpenza (76. Lauth).

Teprve třetí vítězství v sezoně vybojoval Dortmund, který v duelu dvou Borussií porazil Mönchengladbach 2:1. V prvním poločase měl velkou šanci hostující obránce Milan Fukal, jenž patřil podle agentury SID k nejlepším hráčům zápasu, ale neuspěl stejně jako na druhé straně Tomáš Rosický při svém sólu.

Domácí kouč Bert van Marwijk stáhl českého záložníka ze hry už v 56. minutě. Rosického trápil stehenní sval. Zranění by nemělo ohrozit jeho start v baráži.

V 90. minutě skóroval podeváté v sezóně Smolarek, kterému se daří v dortmundském útoku nahradit zraněného Jana Kollera. A trefa polského reprezentanta byla nakonec rozhodující, protože Mönchengladbach v nastaveném čase snížil. Střela Václava Svěrkoše skončila na břevně, ale Neuvillova dorážka už prošla až do branky.

Milan Fukal se po zápase musel podrobit operaci nosu, který si zlomil při srážce s Larsem Rickenem.

Fotbalisté Bielefeldu v neděli  rozdrtili na svém hřišti poprvé od roku 1971 Hannover a díky vítězství 4:1 se v tabulce německé ligy po jedenáctém kole posunuli na deváté místo. V obou týmech byli vidět čeští fotbalisté - David Kobylík i Jan Štajner patřili podle agentury SID mezi nejlepší hráče.

Mezi nejlepší hráče zápasu se v neděli dostal i Jan Polák, jehož Norimberk ovšem prohrál v Mohuči 1:4 a zůstal poslední.

Výsledky - 11. kolo:
Duisburg - Wolsburg 1:0
(57. Bugera)
Brémy - Frankfurt 4:1
(52. a 90. Borowski, 29. Frings, 61. Klose - 19. Amanatidis)
Stuttgart - Hertha Berlín 3:3
(52. Ljuboja, 66. Cacau, 83. Gomez - 8. Cairo, 67. Rafael, 76. Marcelinho)
Dortmund - Mönchengladbach 2:1
(22. Kehl, 90. Smolarek - 90.+2 Neuville)
1. FC Kolín n/R - Bayern Mnichov 1:2
(28. Scherz - 55. Lúcio, 74. Ballack)
Kaiserslautern - Leverkusen 2:2
(32. Engelhardt, 90. Göktan - 39. Barnetta, 71. Voronin)
Hamburk - Schalke 1:0
(19. Mahdavíkíjá).
Bielefeld - Hannover 4:1
(69. a 84. Boakye, 1. Fink, 53. Zuma - 55. Mertesacker)
Mohuč - Norimberk 4:1
(9. vlastní Paulus, 11. Auer, 45. Da Silva, 52. Thurk - 14. Kiessling)
Tabulku soutěže naleznete zde.

Reklama

Související témata: