Hlavní obsah

Skácel: Fanoušci nám hlavy netrhají

Karel FeltSport.czPrávo

První porážku ve skotské lize museli o víkendu strávit fotbalisté Heart of Midlothian. Týmu z Edinburghu nepomohl v městském derby ani kanonýr Rudolf Skácel, který však tragédii z prohry nedělá. "První podzimní derby jsme vyhráli my 4:0, takže městský rival pouze snížil na 4:2," říká v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Rudolf Skácel.

Článek

Váš tým Heart of Midlothian poprvé ve skotské lize prohrál. Jak zápas vypadal? Bohužel se stalo to, co jednou přijít muselo. Nedalo se čekat, že za celou sezónu neprohrajeme jediný zápas. Škoda, že to bylo právě v derby s edinburským rivalem Hibernian. My jsme ale tentokrát nepodali dobrý výkon. Měli jsme tři nebo čtyři šance, ale nespadlo nám to do brány. Sám jsem střílel asi třikrát, gólman mi pokaždé ránu vyrazil na roh. Dobře hlídaný Michal Pospíšil se také do vyložené šance nedostal. Když nám pak sudí vyloučil Jankauskase, soupeř získal převahu, dal dva góly a bylo hotovo.

Řekl jste, že výkon mužstva nebyl tak dobrý jako v jiných zápasech. Mohl se na tom podepsat fakt, že vedení klubu ještě nepřivedlo nového trenéra? Nehledal bych v tom nějakou přímou souvislost, i když takový stav nejistoty určitě nikomu nepřidá. Absolvovali jsme čtyři těžké zápasy v řadě. Jednou to přijít muselo.

Co si o trenérské změně osobně myslíte? Nechci se k ní vyjadřovat, to je záležitost majitele klubu. Já jsem tu od toho, abych hrál.

Může se první porážka podepsat na psychice mužstva? Určitě ne tolik, aby to negativně ovlivnilo další zápasy. Máme zkušený tým. Naším cílem je hrát nahoře, o pohárovou Evropu. Z porážky se oklepeme. Už v sobotu máme doma Dundee a to musíme porazit.

Jaká byla atmosféra v hledišti při derby? Skvělá, fanoušci obou táborů hnali svůj tým za vítězstvím. Zpívalo se, skandovalo, prostě paráda. Atmosféra v hledištích stadiónů na britských ostrovech je nádherná. Bohužel naši fanoušci odcházeli z hlediště smutní.

Fotbalisté říkají, že po prohraném derby je kvůli ostudě před fanoušky lepší se nějaký čas neukazovat venku... Tak tohle v Edinburghu neplatí. Naši fanoušci nám hlavy netrhají. V neděli po poledni jsme si šli zahrát s Michalem Pospíšilem tenis, takže jsme potkávali příznivce obou táborů. Ti naši nás spíš utěšují, v klidu si chtějí popovídat o příčinách a pak spíš pohladí po duši. Konečně, první podzimní derby jsme vyhráli my 4:0, takže městský rival pouze snížil na 4:2. Atmosféru, kdy to dostanete od fanoušků, jak se říká sežrat, jsem zažil v Aténách po prohraných derby a kupodivu i v Marseille, když jsme prohráli s Paris St. Germain.

Kdy se vrátí na trávník Roman Bednář, který prodělal artroskopii menisku? Těžko říct, jeho stav se sice lepší, ale zatím jezdí jen na kole. Do tréninku se ještě nezapojil.

Reklama

Související témata: