Hlavní obsah

Baroš poprvé naplno trénoval, v sobotu chce hrát proti Liverpoolu

BIRMINGHAM

Nadějná zpráva letí z Birminghamu před klíčovým dvojzápasem s Norskem v baráži o mistrovství světa. Stav Milana Baroše, kterého od konce září trápí poraněná achillovka, se postupně lepší. Třiadvacetiletý kanonýr podle vlastních slov po několika týdnech s Aston Villou poprvé naplno trénoval a v sobotu už chce stihnout zápas proti svému bývalému klubu z Liverpoolu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Milan Baroš se dává dohromady a měl by začít hrát.

Článek

A ujít si nehodlá ani baráž proti Norsku. Její první zápas je na pořadu 12. listopadu v Norsku, odveta o čtyři dny později v Praze. "Konečně jsem zvládl bez úlev kompletní trénink s mančaftem. S tou achillovkou šlo hrát naplno, v ničem mě to neomezuje. Snad to takhle dobře půjde dál," řekl dnes českým novinářům Baroš při telefonické tiskové konferenci.

V Praze stihl zajít na derby

Patálie nejlepšího kanonýra loňského evropského šampionátu začaly 20. září. Tehdy si Baroš v utkání Ligového poháru proti Wycombu poranil achillovku poprvé a od té doby za Aston Villu nenastoupil. Osmého října však odehrál kvalifikační duel proti Nizozemsku, pak se ale už na hřišti neobjevil. Trenéra Aston Villy Davida O'Learyho prý hodně nahněvalo, že si Baroš při reprezentaci zranění výrazně zhoršil.

"Vím, že trenér něco říkal do novin, ale spolu jsme se o tom vůbec nebavili. Nemáme spolu absolutně žádný problém," prohlásil Baroš. V minulých týdnech se z něj stal zodpovědný pacient: intenzivní rehabilitaci podstoupil v Birminghamu, před dvěma týdny dorazil se souhlasem klubu do Prahy a pět dní se léčil v motolské nemocnici. Stihl zajít i na derby pražských "S".

Proti Liverpoolu chce určitě hrát

Nyní se už Baroš cítí velmi dobře. V sobotu by si prý jen nerad nechal ujít prestižní zápas proti "svému" Liverpoolu, klubu, odkud v létě po necelých čtyřech letech zamířil právě do Aston Villy. "Pokud achillovka bude držet, budu chtít hrát od začátku, co to půjde. Ale nechci být do ničeho tlačený," upozornil exostravský útočník.

V minulých týdnech se šéfové Aston Villy nechali slyšet, že pokud Baroš nebude fit a nezačne hrát, na sraz národního mužstva jej vůbec nebudou chtít uvolnit. "Nechci se pouštět do nějakých komentářů a spekulací... Pro mě je hlavní, abych byl co nejrychleji v pořádku a zase hrál," uvedl Baroš.

S Nory to bude velká bitva

Před baráží zůstává optimistou. "Když k naší fotbalovosti přidáme i agresivitu, tak doufám, že přes Nory postoupíme. Malou psychickou výhodou by mohlo být to, že začínáme venku. Ale stejně to bude jedna velká bitva rozdělená jen na dva menší zápasy," řekl Baroš.

Těší jej také to, že se do reprezentace vrací její bývalý kapitán Pavel Nedvěd. "Je to výborná zpráva pro celý český fotbal i nároďák. S jeho zapracováním by neměl být žádný problém, vždyť za nás ještě loni hrál. A navíc to není žádný nováček, když tak od něj Ujfi (Tomáš Ujfaluši) nějaké zápisné zase vybere," podotkl Baroš s úsměvem.

Reklama