Hlavní obsah

Hapal: Arsenal předčil Spartu zejména v technice

Pavel HapalSport.cz

Možná až příliš krutá byla podle kouče Baníku Ostrava Pavla Hapala středeční prohra Sparty na hřišti londýnského Arsenalu. Již jistý postupující do vyřazovací fáze letošní Ligy mistrů měl vývoj utkání zcela pod kontrolou, slušný výkon pražského celku ale pokazil debaklem zavánějící výsledek 0:3.

Foto: archiv

Pavel Hapal

Článek

"Nemá cenu hodnotit zápas přes růžové brýle. Od prvního okamžiku bylo jasné, že utkání nemůže skončit jinak než porážkou hostujícího týmu. Sparta sice chvíli zlobila, měla i nějaké šance, ale jinak Arsenal plně kontroloval hru. Grigův tým neměl šanci, domácí byli jasně lepší ve všech směrech, ať už jde o rychlost nebo o techniku.

Jako byste ohodnotili výkon Sparty na Highbury?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Sparta ale přesto předvedla asi nejlepší výkon v letošní Lize mistrů a vzhledem k počtu šancí je porážka 0:3 možná až příliš krutým výsledkem. Škoda, že nesrovnala na 1:1, vývoj utkání mohl být přece jen dramatičtější. Takhle měl Arsenal zápas zcela ve svých rukách. Výkon posledního českého mistra byl ale slušný, když vezmeme v úvahu fakt, jaká jména jsou na soupiskách obou mužstev. Pro Spartu, stejně jako pro jakékoliv jiné české mužstvo, je velice těžké hrát proti podobnému soupeři.

Na hře Sparty se mi líbila agresivita předních hráčů, kteří dokázali napadáním vybojovat míč. Co mě naopak zklamalo, bylo technické provedení, s jakým se Sparta prezentovala. Měla hodně ztrát, Pražané nedohrávali situace, které si vytvořili. Technická vyspělost, to byl zásadní rozdíl, díky kterému Arsenal slavil zasloužené vítězství."

Reklama

Související témata: