Hlavní obsah

Arsenal ho odepsal, ale Podolski zášť necítí: Navždy bude v mém srdci, přeji mu titul

Istanbul/Praha

Německý legionář Lukas Podolski žádnou zášť vůči Arsenalu necítí, i když se mu v posledních sezónách nedostávalo přízně trenéra Wengera a on si v dresu kanonýrů příliš nezahrál. „Naopak, během angažmá na Emirates Stadium jsem měl možnost pracovat s řadou úžasných lidí,“ potvrdil Podolski, který o víkendu podepsal novou tříletou smlouvu s tureckým Galatasaray Istanbul.

Foto: Sport.cz

Lukas Podolski po podpisu smlouvy v Istnabulu.

Článek

Uplynulou sezónu prožil na hostování v Interu Milán, v té předchozí se německý mistr světa Lukas Podolski mnoha příležitostí rovněž nedočkal. Většinou vysedával jen na lavičce náhradníků a často ani tam ne.

Na hřiště se dostával jen na minuty, takže jich za celé ligové jaro 2014 nasbíral v sedmi zápasech, do nichž nastoupil jen devadesát devět. Samozřejmě že s takovým vytížením nebyl spokojen a proto zamířil nejprve na hostování  do milánského Interu a nyní definitivně přestoupil k Bosporu. Bez záště a hněvu.

„Chtěl bych naopak poděkovat všem v Arsenalu, kteří mi pomáhali, aby se Londýn stal mým druhým domovem. Od trenéra přes zaměstnance klubu po všechny spoluhráče," napsal Podolski na twitteru.

„A také fanouškům. Těm nejlepším fanouškům v Anglii, kteří budou mít napořád zvláštní místo v mém srdci. Však i já budu navždy Kanonýr."

Třicetiletý útočník se domnívá, že mužstvo Arsenalu už dorostlo a dozrálo natolik, že v nastávající sezóně může bojovat o mistrovský titul, na který čeká od roku 2004. „Bude to sice hodně náročné, ale podařit se to může. A já budu samozřejmě Arsenalu fandit," ujišťoval Podolski, za něhož turecký klub zaplatil čtyři milióny eur.

Reklama

Související témata: