Hlavní obsah

Baroš hlásí návrat, jde do bitvy proti Liverpoolu

BIRMINGHAM (Británie)/PRAHA

Fotbalový útočník Milan Baroš si po bezmála měsíční pauze znovu zahraje ostrý zápas. Čtyřiadvacetiletý kanonýr Aston Villy, kterého dlouho trápila zraněná achillovka, se na trávník vrací v pravý čas. V sobotu nastoupí v prestižní bitvě proti Liverpoolu - klubu, kde strávil téměř čtyři sezóny, a který v srpnu vyměnil právě za Aston Villu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Milan Baroš si za dohledu fyzioterapeuta Karla Mališe upravuje bandáž na poraněné noze.

Článek

"V sobotu bych měl hrát," řekl v pátek Baroš, který teprve od středy naplno trénuje s týmem kouče Davida O'Learyho. "Achillovka sice pořád není stoprocentní a trochu ji cítím, ale v ničem mě to při tréninku už neomezovalo. Půjde s tím hrát, drží to. Do zápasu proti Liverpoolu bych určitě nešel za každou cenu, pokud bych nebyl zdravý," dodal nejlepší střelec loňského evropského šampionátu, který se v pondělí má hlásit v Praze na reprezentačním srazu před baráží s Norskem.

Jak dopadne zápas Aston Villa - Liverpool?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Baroš odehrál poslední utkání 8. října ve světové kvalifikaci proti Nizozemsku, od té doby stál. Nyní jeho vynucená pauza podle všeho končí. A hned naskočí do ostře sledovaného duelu proti "svému" Liverpoolu.

"Jsem si jistý, že Milan bude plný odhodlání a jeho návrat nám hodně pomůže," citovaly internetové stránky klubu kouče O'Learyho, který má po jedenácti odehraných zápasech nečekané starosti. Klub je až šestnáctý, poslední Sunderland ztrácí na Aston Villu jen čtyři body.

Ve vzduchu je cítit zdravá rivalita

Před zápasem proti Liverpoolu je Baroš v kontaktu s některými "starými známými" z Anfield Road, ve vzduchu je cítit zdravá rivalita. "Ten zápas pro mě bude určitě trochu speciální kvůli tomu, že jsem tam dlouho hrával, ale není to o tom, že bych na Liverpool měl nějakou pifku nebo byl nějak extra motivovaný," zdůraznil Baroš.

"Na sobotu se těším i proto, že mi tam zůstala spousta kamarádů. Bylo by samozřejmě hezké dát zrovna Liverpoolu gól, ale to si přece přeju před každým jiným utkáním. Hlavně jde o to, abychom konečně vyhráli a chytili se," uvedl rodák z valašských Vigantic, který v Premier League nastoupil naposledy 17. září proti Tottenhamu.

Barošův návrat vzbudil pozornost i v liverpoolském táboře. Ještě v minulé sezóně klíčový útočník "Reds" nyní bude chtít Liverpool pokořit. "Myslím, že se mu od našich fanoušků dostane hezkého přijetí. Je to škoda, že jsme ho museli prodat, ale víme, že je to dobrý hráč, který umí dávat góly," varoval trenér Rafael Benítez na klubovém webu.

Reklama

Související témata: