Hlavní obsah

Rosický: Proti Norům budeme hodně silní

Karel FeltSport.czPrávo

V pořádku přijede na pondělní reprezentační sraz záložník Dortmundu Tomáš Rosický. Český fotbalista odehrál v sobotu v dresu Borussie celý zápas, aniž by pocítil následky zranění stehenního svalu. "Sval netáhl, nijak mě neomezoval," potvrdil Rosický v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Rosický je po zranění stehenního svalu cítí v pořádku.

Článek

V sobotu jste odehrál celý zápas za Dortmund v Leverkusenu. Znamená to, že stehenní sval už je v pořádku? Všechno je v pohodě, sval netáhl, nijak mě neomezoval, takže jedu na sraz v pořádku.

Po delším čase jste prohráli. Co bylo příčinou? Měli jsme na remízu a po šesti utkáních bez porážky jsme chtěli sérii prodloužit. Bohužel jsme si dali vlastní branku, která rozhodla. Atmosféra v mužstvu je ale lepší než touto dobou před rokem.

Jan Koller je dlouhodobě zraněný. Jak moc Borussii chybí? Od té doby, co se zranil, jsme až do soboty neprohráli, ale tak je to pokaždé, když schází Honza nebo já... Samozřejmě nám chybí, určitě bychom dali víc gólů a získali víc bodů.

Už jste přemýšlel o nadcházející baráži s Norskem? Samozřejmě a určitě nejsem sám. V Německu nás považují za jasného favorita a jsou přesvědčeni, že budeme na šampionátu hrát.

Jak vidíte šance českého týmu? Jsme favorité, ale v baráži se hraje jinak než v kvalifikační skupině. Máme čtyři roky starou špatnou zkušenost a z té se musíme poučit, konkrétně něco takového nedopustit. Pokud přistoupíme k tomuto dvouzápasu jako k utkání v Helsinkách s Finy, věřím, že to zvládneme a postoupíme na mistrovství světa.

Vracejí se Nedvěd a Jankulovski, fit je i Baroš. Budete silnější než proti Finům? Určitě, protože Jankulovski, Nedvěd a Baroš jsou klíčoví hráči. Přibyli i další. Zase budeme pohromadě jako před mistrovstvím Evropy. Škoda, že scházejí někteří další kluci, především pochopitelně dlouzí útočníci Koller a Lokvenc, ale s tím si musíme poradit.

V čem je podle vás síla Norů? V kompaktním týmu a hlavně jejich hrotovém útočníkovi Carewovi.

Reklama

Související témata: