Hlavní obsah

Edinburghská Srdce dál bijí, Skácel se trefil podesáté

PRAHA/EDINBURGH

Heart of Midlothian a jejich čeští kanonýři opět ve Skotsku řádí. V sobotu to odnesl 3:0 tým Dundee United. Rudolf Skácel vstřelil svůj desátý gól v sezóně, vede tabulku kanonýrů, trefil se i Michal Pospíšil, ten celkově potřetí. Krátce po utkání jsme s miláčkem Edinburghu "Rudim" hovořili telefonicky...

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Rudolf Skácel.

Článek

"Sobotní zápas pro nás byl nesmírně důležitý. Chtěli jsme dokázat, že jsme silní a nepoloží nás jedna prohra ani vnitřní klubové změny. Už se totiž našli v médiích pochybovači, tvrdící, že edinburghská Srdce už netlučou ve vítězném rytmu. Není to pravda, jedeme dál. Naším cílem je minimálně se vklínit mezi glasgowské giganty a vybojovat kvalifikaci Ligy mistrů. Pochopitelně tlak na nás je stále silnější.

Na Dundee jsme vletěli a už ve čtvrté minutě vstřelil Paul Hartley vedoucí gól. Dál jsme měli převahu a po necelé půlhodině přišla moje chvíle, trochu neobvyklá, protože desátý gól jsem dal z trestňáku. V blízkosti šestnáctky, kousek vpravo od jejího středu, jsem poslal míč před branku. Ten prolétl mezi našimi i jejich hráči, dopadl na trávník a odrazil se přesně do horního rohu.

Také po změně stran jsme měli převahu a po hodině hry se trefil Michal Pospíšil. Hartley zacentroval ze strany a Michal z prostoru penalty trefil balón přesně a nechytatelně. Zápas jsme pak dohráli v klidu.

Každý se mě ptá na změny v klubu. Nejprve odešel trenér, pak vedení. BBC teď tvrdí, že novým trenérem by měl být Graham Rix, ale majitel zatím nic nepotvrdil. Naším úkolem ale není komentovat jeho kroky, ale hrát a vyhrávat.

Samozřejmě jsem si posteskl, když nepřišla pozvánka do reprezentace. Konkurence je veliká a po návratu Jankulovského s Nedvědem je na levé straně tlačenice. Klukům budu proti Norsku fandit a věřím, že postup vybojují. Sám chci dál makat a hrát co nejlépe, aby si na mne trenér Brückner zase vzpomněl."

Reklama

Související témata: