Hlavní obsah

Fenerbahce se prý s United ještě nedomluvilo na ceně Van Persieho

Istanbul

Přestože nizozemský fotbalista Robin van Persie byl v úterý slavnostně představen jako nová posila Fenerbahce a v Istanbulu ho vítaly tisíce fanoušků, podle britských médií ještě jeho přestup z Manchesteru United uzavřen není. Kluby se totiž ještě nedohodly na ceně jednatřicetiletého útočníka.

Foto: Osman Orsal, Reuters

Nizozemský útočník Robin van Persie zdraví fanoušky Fenerbahce po ceremoniálu při podpisu smlouvy.

Článek

Van Persie ve Fenerbahce, kde působí i český obránce Michal Kadlec, prošel zdravotní prohlídkou a dohodl se na tříleté smlouvě. Transfer však anglický klub dosud nepotvrdil, protože prý s tureckou stranou stále řeší přestupovou částku. Zatímco před třemi roky United za odchovance Feyenoordu zaplatili Arsenalu 24 milionů liber, nyní se údajně spokojí s částkou okolo pěti milionů liber.

Předpokládá se, že obě strany se brzy domluví. "Rudí ďáblové" totiž s odchodem nizozemského reprezentanta počítají a intenzivně shánějí náhradu. Mezi Van Persieho potenciální nástupce podle britských médií patří Uruguayec Edinson Cavani z Paris St. Germain, Polák Robert Lewandowski z Bayernu Mnichov nebo Belgičan Christian Benteke z Aston Villy.

Reklama

Související témata: