Hlavní obsah

Lička dopomohl nezaměstnaným k titulu, teď má namířeno k nováčkovi polské ligy

Fotbalový záložník Mario Lička má nakročeno do týmu nováčka polské ligy Termalica Bruk-Bet Nieciecza. Třiatřicetiletý středopolař, který byl po odchodu z třetiligového francouzského Istres volným hráčem, uspěl ve dvanáctém celku aktuálního pořadí polské elitní soutěže na týdenních testech a nyní s klubem dojednává podmínky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mario Lička ještě v dresu Slavie

Článek

Mladší syn trenéra Vernera Ličky nedávno dopomohl českému výběru hráčů bez angažmá k titulu na mezinárodním evropském turnaji FIFPro a hned poté odešel na úspěšnou zkoušku do Polska.

"Trénoval s námi několik dnů a ukázal se v dobrém světle. Měl velice dobré výsledky vytrvalostních testů, je v zápasové kondici a měl by pro nás být velice platnou posilou," prohlásil sportovní manažer klubu Marcin Baszczyňski na webu Wirtualna Polska.

Ostravský odchovanec a český mistr s Baníkem z roku 2004 si po Istres a Brestu, italském Livornu a anglickém Southamptonu vyzkouší čtvrtou evropskou soutěž. Termalica Bruk-Bet Nieciecza sídlí v malé vesnici se 750 obyvateli na severovýchodě Polska, přesto se pyšní komplexem několika fotbalových hřišť. Posledním Ličkovým českým působištěm byla loni na jaře Slavia.

Reklama

Související témata: