Hlavní obsah

Tisk: Keane musel pryč z United po hádce s Fergusonem

MANCHESTER

Za náhlý odchod kapitána Roye Keanea z Manchesteru United mohou podle britského tisku jeho spory s trenérem Alexem Fergusonem. Hráčovy výroky podle vedení klubu podkopávaly koučovu autoritu, a proto se funkcionáři rozhodli čtyřiatřicetiletého záložníka zbavit.

Foto: archiv

Roy Keane

Článek

Legendární skotský kouč zakázal odvysílat na klubové televizní stanici rozhovor, v němž irský fotbalista začátkem listopadu ostře kritizoval spoluhráče za výkon po porážce 1:4 v ligovém zápase s Middlesbrough. Keane podle listu Guardian později své výtky zopakoval na schůzce týmu s Fergusonem. Kouč obvinil fotbalistu, že mužstvo rozkládá, a jejich výměna názorů přerostla v divokou hádku.

Keane, jenž kvůli zlomené nártní kůstce od poloviny září nehrál, neušetřil ani asistenta Carlose Queiroze. Portugalcovy schopnosti podle něj na takový klub, jakým je Manchester, nestačí.

O irskou hvězdu, která v pátek opustila Old Trafford po dvanácti letech, ihned projevilo zájem několik klubů. Podle britských médií je hlavním favoritem na získání nekompromisního záložníka Celtic Glasgow, v anglické lize už se ozvaly Portsmouth, Wigan a Bolton.

Reklama