Hlavní obsah

Ujfalušiho Fiorentina se dotáhla na AC Milán

ŘÍM

V nedělním souboji o druhé místo v italské lize fotbalisté Fiorentiny porazili AC Milán 3:1 a jen inkasovaný gól je připravil o posun za vedoucí Juventus. Vítězství domácího mužstva zařídil dvěma góly kanonýr Luca Toni, suverénní lídr tabulky střelců, který má na kontě už 15 zásahů.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Ujfaluši při srazu fotbalové reprezentace před přátelským utkáním ve Švédsku.

Článek

Z českých reprezentantů se v utkání objevil jen Tomáš Ujfaluši v barvách Fiorentiny, jeho kolega z národního týmu Marek Jankulovski tentokrát nebyl ani na lavičce náhradníků AC. Toni poslal domácí do vedení už v 10. minutě, ale Gilardino dokázal ještě odpovědět. Ihned po změně stran se trefil Dán Jörgensen a tři minuty před koncem zpečetil výsledek Toni.

Čtvrté místo v tabulce patří Interu Milán, který porazil Parmu 2:0. Portugalský záložník Figo před zápasem uvedl, že jeho tým může navzdory velké ztrátě na Juventus stále myslet na titul, a na hřišti se to snažil dokázat. V 68. minutě poslal Inter do vedení, po něm ještě pojistil výhru Cambiasso.

Hráči Lecce se odlepili z posledního místa v soutěži díky vítězství 3:0 nad Sienou. Na dno tabulky kleslo Cagliari, které prohrálo 1:3 v Reggině a jako jediné stále nemá na kontě jedinou výhru.

Na pohárové pozice se probojovala Sampdoria Janov po vítězství 2:0 nad Laziem Řím. Domácí vstřelili oba góly během necelých tří minut zhruba čtvrt hodiny před koncem.

Nedvěd odstartoval debakl AS Řím

Svým druhým gólem v sezóně odstartoval Pavel Nedvěd cestu fotbalistů Juventusu za vítězstvím nad AS Řím v sobotním utkání italské ligy. Úřadující šampióni svého rivala deklasovali 4:1 a pojistili si vedení v tabulce.

Po Nedvědovi se trefili ještě útočníci Juventusu Švéd Ibrahimovic a Francouz Trezeguet, jenž se díky dvěma brankám posunul na druhé místo v ligové tabulce střelcům. Na kontě má celkem devět zásahů a před ním je pouze Luca Toni z Fiorentiny.

V 65. minutě zmírnil porážku Římanů kapitán Totti, který potrestal z penalty Thuramův faul na Montellu, po němž byl francouzský obránce vyloučen. Domácí však ve zbylém čase početní převahu nevyužili. Nedvěda vystřídal v nastaveném čase Mutu.

Fotbalisté Udine porazili díky první brance brazilského beka Felipeho Messinu 1:0. Premiérové trefy se Felipe dočkal ve své čtvrté sezoně v klubu, když skórovali hlavou tři minuty před koncem.

Itálie - 12. kolo
sobota 19.11.
Udine - Messina 1:0 (87. Felipe), AS Řím - Juventus Turín 1:4 (65. Totti z pen. - 58. a 61. Trezeguet, 45. Nedvěd, 56. Ibrahimovic).
neděle 20.11.
Chievo - Ascoli 1:1 (14. Pellisier - 43. Comotto), Fiorentina - AC Milán 3:1 (10. a 87. Toni, 46. Jörgensen - 24. Gilardino), Lecce - Siena 3:0 (16. Vučinič, 53. Konan, 90. Cozzolino), Livorno - Empoli 2:0 (31. Morrone, 88. Lucarelli), Reggina - Cagliari 3:1 (2. Amoruso, 38. Cozza z pen., 80. Paredes - 67. Abeijon), Sampdoria - Lazio Řím 2:0 (72. Diana, 74. Flachi), Treviso - Palermo 2:2 (2. a 6. Reginaldo - 28. Ferri, 69. Brienza), Inter Milán - Parma 2:0 (68. Figo, 81. Cambiasso).
TABULKA

Reklama

Související témata: