Hlavní obsah

Straka má převzít fotbalisty Dynama Drážďany

DRÁŽĎANY (Německo)

Necelý měsíc po odchodu z Ahlenu zřejmě získá fotbalový trenér František Straka nové angažmá a opět ve druhé německé lize. Podle agentury SID má český kouč v pondělí převzít Dynamo Drážďany, které v neděli utrpělo v utkání s Unterhachingem (2:3) pátou porážku za sebou. Zdroj blízký vedení klubu uvedl, že na neúspěšnou sérii doplatí vyhazovem Christoph Franke a na lavičce ho vystřídá právě Straka.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

František Straka

Článek

Mezi dalšími kandidáty na post kouče, který má vytáhnout devítinásobného mistra bývalé NDR ze šestnáctého místa v tabulce, údajně byl i někdejší trenér německé reprezentace Berti Vogts.

Šéf Dynama Volkmar Köster se dnes nechtěl k možné výměně trenéra vyjadřovat, i když vedení dalo před duelem proti Unterhachingu Frankemu ultimátum. "Úkol byl jasný, nechceme se však nechat ovlivnit emocemi fanoušků. Chceme to všechno probrat v klidu a v pondělí se uvidí," řekl agentuře SID.

Straka vedl do 25. října Ahlen, který je momentálně v tabulce hned za Dynamem. Kvůli špatným výsledkům bývalý trenér Teplic a Sparty sám rezignoval. V minulém ročníku pomohl Ahlenu k záchraně ve druhé bundeslize a nyní zřejmě bude mít stejný úkol v Drážďanech.

Angažmá v Německu by nejspíš zmařilo Strakovy plány bojovat příští rok v parlamentních volbách, v nichž měl být jako nestraník lídrem kandidátky KDU-ČSL v Karlovarském kraji.

Reklama