Hlavní obsah

Straka do Drážďan nejde, u klubu zatím zůstává trenér Franke

DRÁŽĎANY (Německo)

Ačkoliv v neděli německá média považovala osud trenéra druholigového Dynama Drážďany Christopha Frankeho za zpečetěný a na jeho místě viděla Františka Straku, klub v pondělí německého kouče nečekaně podržel ve funkci. Šedesátiletý Franke dostal ještě šanci minimálně pro příští ligové kolo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

František Straka

Článek

Drážďany už šest zápasů za sebou nevyhrály a Franke měl o víkendu ultimátum. Devítinásobný mistr bývalé NDR s Unterhachingem znovu prohrál, ale na dnešní tiskové konferenci klubové vedení překvapivě oznámilo, že Franke ve funkci zůstává. A to nejméně do pátečního duelu v Saarbrückenu.

"Rozhodujeme zápas od zápasu," uvedl dnes šéf Dynama Volkmar Köster. Franke údajně předložil klubovému vedení přesvědčivou koncepci a navíc se za něj postavili i fanoušci. "S výjimkou Frankeho můžete jít vy všichni ostatní," skandoval dav po nedělní porážce. Současnému kouči totiž nemohou zapomenout, že Drážďany dovedl do druhé ligy až ze čtvrté.

Straka, který po vyhazovu ze Sparty vedl do října v Německu jiný druholigový tým Ahlen, tak zatím zůstává bez angažmá. Pokud by však nějaké přijal, nejspíš by to zmařilo jeho plány bojovat příští rok v parlamentních volbách jako lídr kandidátky KDU-ČSL v Karlovarském kraji.

Reklama

Související témata: