Hlavní obsah

Keane dál hledá angažmá, v Itálii o něj nestojí

Roy Keane stále marně hledá angažmá poté, co po kontroverzních výrocích bleskurychle opustil jako kapitán Manchester United. Spekuluje se jeho příchodu do Skotska, krouží kolem něj i řada klubů z anglické Premier league. Naopak se zdá dost nepravděpodobný jeho přestup do Itálie, kde zájem o služby irského záložníka dementovaly slavné kluby Juventus Turín a AS Řím.

Foto: archiv

Roy Keane

Článek

"Juventus má v současnosti velmi silné mužstvo a žádného dalšího hráče nepotřebujeme," sdělil britské BBC mluvčí turínského klubu. Takové vyjádření moc nekoresponduje s tím, co napsal deník Independent. Ten citoval Keanova právníka Michaela Kennedyho, podle nějž Juventus projevil zájem hráče získat.

Proč by to ale Juventus dělal. Tým bezvadně šlape, vede italskou ligu a v Lize mistrů má na dosah postup ze skupiny. A v záloze už má dost hvězd jako je Pavel Nedvěd či Brazilec Emerson, navíc nedávno získal Francouze Vieiru. Juventus by navíc ani nemohl Keana použít v Lize mistrů, protože už v soutěži nastoupil za Manchester.

Jakýkoli kontakt s Keanem popírají i zástupci AS Řím. "Nikdy jsme nebyli v kontaktu s Keanem nebo jeho agentem. A to zkrátka proto, že nás jako hráč nezajímá. A to platí jak pro součanost, tak i budoucnost," zní tvrdé vyjádření římského klubu.

Celtic nemá tolik peněz

Jediným oficiálním a potvrzeným zájemcem o čtyřiatřicetiletého záložníka tak zůstává Celtic Glasgow. S přesunem do Skotska by souhlasil i Keane, vše má ale jeden háček. Klub se totiž nechal slyšet, že rozhodně nebude moci Keanovi vyplácet takovou gáži, na jakou byl zvyklý na Old Trafford.

Situaci kolem irského reprezentanta podrobně sledují kluby Premier League. Prvním na seznamu údajných zájemců se zdá být West Bromwich. Klub Bryana Robsona, který kdysi s Keanem společně působil v Manchesteru United.

Reklama

Související témata: