Hlavní obsah

Soupeř Liberce v EL Groningen prohrál v Utrechtu a má dál jen jedno vítězství

Amsterdam

Fotbalisté Groningenu, kteří v základní skupině Evropské ligy narazí na Slovan Liberec, prohráli ve 4. kole nizozemské ligy na stadiónu Utrechtu 0:2. O vítězství domácího týmu rozhodl 29. minutě Ramselaar, v nastaveném čase ho potvrdil Letschert. Rapid Vídeň, na který v základní skupině fotbalové Evropské ligy narazí Viktoria Plzeň, prohrál v 7. kole rakouské ligy doma s Mattersburgem 2:4. I přesto Rapid zůstává v čele v soutěže, dva body před městským rivalem Austrií.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Liberce narazí na Groningen v základní skupině Evropské ligy - ilustrační foto.

Článek

Groningen už dvacet venkovních ligových zápasů neudržel čisté konto. V letošní sezóně si zatím připsal jedinou výhru, v minulém kole porazil Excelsior.

Groningen nastoupil v sestavě: Padt - Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet (46. Hoesen) - Tibbling (46. Maduro), Drost, Hiariej - Antonia, De Leeuw, Linssen (75. Mahi).

Zápas s Mattersburgem Rapidu zkomplikoval brankář Strebinger, který v páté minutě dostal červenou kartu, a domácí tak museli skoro celý zápas odehrát v deseti. Hosté toho využili. Na jejich poločasové vedení ještě zareagoval vyrovnáním Deni Alar, Mattersburg však poté přidal tři góly. Na konečných 2:4 snížil Steffen Hofmann.

Rapid nastoupil v sestavě: Strebinger - Pavelič, Sonnleitner, Dibon, Auer - Petsos, Schwab (67. Hofmann) - Schobesberger, Schaub (6. Knoflach), Kainz (67. Prosenik) - Alar.

Reklama

Související témata: