Hlavní obsah

Soupeř Liberce v EL zářil. Braga deklasovala v portugalské lize Boavistu

Aktualizováno

Fotbalisté Bragy, kteří se v základní skupině Evropské ligy utkají s Libercem, porazili ve třetím kole portugalské ligy Boavistu Porto 4:0 a v neúplné tabulce se posunuli na čtvrté místo.

Foto: Profimedia.cz

Joan Roman z Bragy slaví gól (ilustrační foto).

Článek

Braga svého soupeře zejména v druhém poločase jasně přehrála. První dvě branky vstřelil záložník Vukčevič, navázal na něj Crislan a stav zpečetil z penalty střídající Silva. Boavista nedokázala v Braze zvítězit od března 2002.

Braga nastoupila v sestavě Kritsjuk - Carneiro, Boly, Pinto, Goiano - Santos, Vukčevič, Mauro, Román (66. Silva) - Pinho (61. Hassan), Crislan (85. Rafa).

Řecký soupeř Sparty prohrál

Soupeř pražské Sparty v základní skupině Evropské ligy Asteras Tripolis prohrál v druhém kole řecké ligy s Panetolikosem 0:2. Nenavázal tak na výhru v úvodním kole na půdě Panthrakikosu.

Domácí sice svého soupeře přestříleli, nebyli však produktivní. V prvním poločase překonal slovenského gólmana Košického Warda. Vyhrocené utkání, ve kterém sudí rozdal celkem deset žlutých karet, pak definitivně rozhodl v šesté minutě nastavení střídající Villafanez.

Asteras nastoupil v sestavě Košický - Kitoko (64. Moukam), Goian, Sankaré, Jannulis - Funtas, Hamdani, Iglesias (82. Dimutsos) - Lanzarote, Jannu, Mazza (74. Shkurtaj).

APOEL vysoko vyhrál

Daleko více se dařilo dalšímu soupeři Letenských ve skupině APOELu Nikósie. V druhém kole kyperské ligy deklasoval Pafos 6:2 a posunul se do čela tabulky s celkovým skóre 11:3.

Nováček soutěže držel s úřadujícím mistrem v prvním poločase krok a do šaten šel s jednogólovým mankem. Po přestávce ale domácí zabrali a definitivně rozhodli o výhře, za APOEL se dvakrát prosadili Vinicius a střídající Cavenaghi, další góly přidali Charalambidis a De Vincenti.

APOEL hrál v sestavě Waterman - Artymatas, Astiz, Morais, Alexandru - Makridis (58. Guilherme), Vinicius - Charalambidis, De Vincenti (75. Cavenaghi), Vander - Piatkowski (69. Soteriou).

Reklama