Hlavní obsah

Soupeřům Plzně, Sparty a Liberce se nevedlo, ani jeden nevyhrál

Fotbalisté Dinama Minsk, kteří se v základní skupině Evropské ligy utkají s Plzní, jen remizovali v běloruské lize na hřišti Granitu Mikaševiči 0:0. Z posledních tří zápasů získali pouze dva body, přesto zůstanou i po 19. kole na druhém místě. Na vedoucí BATE Borisov ale ztrácejí už sedm bodů, rival má navíc zápas k dobru. Soupeř Sparty Asteras Tripolis remizoval ve třetím kole řecké ligy na hřišti Kalloni 1:1. Má na kontě čtyři body a nachází se ve středu tabulky, Kalloni bodovalo poprvé v sezóně.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Trenér Plzně Karel Krejčí (vlevo) a jeho asistent Pavel Horváth na ilustračním snímku.

Článek

Trenér Dinama Minsk Rašovič poslal do utkání sestavu Ihnatovič - Bangura, Běhunov, Vitus, Koncevoj, Abdussalam (64. Premudrov) - Korzun, Adamovič, Udoji (83. Bulyga), Korytko - Rassadkin (46. Beqiraj).

Plzeň s Minskem odehraje první utkání skupiny ve čtvrtek od 19:00 na domácím hřišti.

Další soupeř Plzně Rapid Vídeň prohrál v osmém kole rakouské ligy na hřišti Altachu 0:2. Oba góly dal záložník Martin Harrer. Rapid je po druhé porážce v sezóně v čele tabulky o dva body před městským rivalem Austrií a Admirou Mödling, které však mají zápas k dobru.

V prvním poločase sice hráči Rapidu drželi po většinu času míč na kopačkách, pouze dvakrát se však dostali ke střele. V druhém poločase dvakrát zaúřadoval Harrer a Rapid tak nezískal ani bod, stejně jako v minulém kole s Mattersburgem (2:4).

Trenér Rapidu Barisic poslal na hřiště sestavu Novota - Auer, Sonnleitner, Dibon, Stangl (58. Pavelic) - Grahovac, Schwab - Schaub (74. Schobesberger), Hofmann, Kainz - Alar (65. Prosenik).

Asteras byl aktivnější

Asteras, protivník Sparty, byl po celý zápas aktivnější a soupeře přestřílel 13:5, prosadil se ale až v 84. minutě, kdy Jannu proměnil pokutový kop. Zbytek zápasu Kalloni dohrávalo v devíti po vyloučení Keity a Ukaha, přesto dokázalo v páté minutě nastavení vyrovnat zásluhou gólu Anastasiadise. Za domácí odehrál posledních 33 minut český záložník Jiří Kladrubský.

Asteras nastoupil v sestavě Košický - Lluy, Goian, Alloco, Jannulis - Dimutsos (81. Tsokanis), Iglesias - Mazza (59. Papadopulos), Bertoglio, Funtas (69. Hamdani) - Jannu.

APOEL Nikósie, který se také utká s pražskou Spartou, remizovali ve třetím kole kyperské ligy na hřišti AEK Larnaka 2:2. APOEL zůstal v čele tabulky o skóre před dnešním soupeřem.

Cesta APOELu za alespoň jedním bodem ale nebyla jednoduché, neboť musel dvakrát dotahovat. V závěru poločasu se za domácí prosadil Kanté, v 68. minutě vyrovnal Vander. Nerozhodný stav ale vydržel pouze sedm minut, než se trefil Monteiro. V závěru na konečných 2:2 upravil střídající útočník Cavenaghi, jenž má zkušenosti i z působení v Bordeaux, Mallorce či Villarrealu.

APOEL nastoupil v sestavě Waterman - Sérgio, Astiz, Carlao, Antoniades - Morais, Vinicius - Charalambidis, De Vincenti, Vander - Soteriu (75. Cavenaghi).

Braga, soupeř Liberce, prohrála ve čtvrtém kole portugalské fotbalové ligy 0:1 na hřišti Estorilu. Domácí využili přesilovku, kterou jim Braga nabídla po vyloučení Maura v 50. minutě.

V prvním dějství byla Braga střelecky aktivnější, své příležitosti ale nevyužila. Hned po přestávce inkasoval dvě žluté karty v krátkém sledu Mauro a hosté nerozhodný stav neudrželi. Jediný gól utkání dal Bonatini. V závěru navíc Bragu oslabil další vyloučený hráč Boly.

Trenér Bragy Fonseca poslal do hry sestavu Kricjuk - Carneiro, Boly (79. ČK), Pinto, Goiano (73. Rafa) - Santos, Mauro (50. ČK), Luíz Carlos, Silva (81. Ferreira) - Crislan, Fonte (55. Vukčevič).

Reklama