Hlavní obsah

Jarolím posunul Hamburk na druhé místo za Bayern

David Jarolím vstřelil jediný gól Hamburku proti Leverkusenu. Hostující tým tak tři body posunuly v tabulce německé nejvyšší fotbalové soutěže na druhé místo za Bayern Mnichov.

Článek

Jarolím se prosadil v závěru utkání střelou zblízka a jeho zásah poslal klub v tabulce před Brémy, které podlehly Schalke 1:2. Hamburk, který je soupeře Slave v Poháru UEFA, odehrál zápas v sestavě: Kirschstein - Mahdavíkíjá, Demel, Van Buyten, Atouba - Jarolím, Trochowski (86. Klingbeil), Beinlich - Van der Vaart - Lauth (65. Ziegler), Barbarez. Po čtvrteční pohárové prohře v Monaku postrádali hosté zraněné Wickyho a Boulahrouze.

Vedoucí celek soutěže porazil na svém hřišti 2:1 Mohuč a proti Hamburku má náskok šest bodů.

Borussia Dortmund dokázala vyhrát 2:1 na hřišti Norimberku, za který nastoupil v základní sestavě obránce Marek Nikl. Domácí se opět museli obejít bez Jana Poláka, který podle listu Kicker doléčuje zánět plic. Hosté se dostali do vedení ve 13. minutě, když se po nahrávce Tomáše Rosického trefil Odonkor. Druhou branku přidal ještě před přestávkou Turek Sahin, domácí se trefili až dvě minuty před koncem.

Hannover, v jehož základní sestavě chyběl Jiří Štajner, deklasoval 5:1 hosty z Kaiserslauternu. Úlohy střelců se chopili Tarnat s Brdaricem, kteří dali po dvou gólech, přičemž Brdaricův druhý už stihl přihrávkou připravit náhradník Štajner.

Zápas mezi Duisburgem a Kolínem byl odložen kvůli velkému návalu sněhu, který se dostal nad Duisburg.

Fotbalisté Herthy Berlín se ve druhém poločase nedělníhoutkání s Borussií Mönchengladbach vzpamatovali z brzy inkasovaných gólů a po změně stran zachránili alespoň remízu 2:2. Mezi oběma soupeři zůstal po 14. kole v tabulce bod rozdílu, lepší Hertha je pátá.

Výsledky - 14. kolo:
Leverkusen - Hamburk 0:1
(82. Jarolím)
Bayern Mnichov - Mohuč 2:1
(28. a 54. Pizarro - 34. Auer)
Hannover - Kaiserslautern 5:1
(14. a 26. Tarnat, 63. a 74. Brdaric, 83. Hášemíján - 69. Sanogo)
Norimberk - Dortmund 1:2
(88. Kiessling - 13. Odonkor, 43. Sahin)
Schalke - Brémy 2:1
(2. a 64. Kuranyi - 55. Valdez)
Wolfsburg - Bielefeld 0:0
Utkání Duisburg - Kolín nad Rýnem bylo odloženo.
Frankfurt - Stuttgart 1:1
(19. Amanatidis - 64. Ljuboja)
Hertha Berlín - Mönchengladbach 2:2
(68. Bastürk, 76. Kovač - 7. Kahe, 12. vlastní Friedrich).
Tabulku soutěže naleznete zde.

Reklama

Související témata: