Hlavní obsah

Zázraky se dějí! Odepisovaný fotbalista navíc comeback oslavil gólem

Vzpomínáte si? Z toho hrůzného faulu ve švýcarské fotbalové lize šel mráz po zádech. Sandro Wieser z Aarau si loni v listopadu brutálně vyšlápl na Gillese Yapiho z FC Curych a diagnóza byla neúprosná: přetržený přední zkřížený a postranní vaz, poškozená chrupavka, natržený meniskus a kloubní hlavice a hluboká tržná rána. Jen největší optimisté věřili, že se třiatřicetiletý dirigent hry curyšského celku ještě někdy objeví na trávníku. Ale povedlo se!

Brutální faul ve švýcarské lize

 
Článek

Disciplinární komise zastavila jednadvacetiletému Wieserovi činnost na šest zápasů, kariéra záložníka z Pobřeží slonoviny však byla po hororovém zákroku ve hvězdách. Následovaly operace a nekonečná rekonvalescence, nakonec se ale Yapi po dlouhých 299 dnech dočkal.

Začátkem září ho v přípravném utkání v Schaffhausenu ve druhé půli trenér Sami Hyypiä poslal na hřiště. A v neděli mu zranění spoluhráče Sangoného Sarra umožnilo i ligový comeback. Proti Thunu, jehož dres nyní shodou okolností obléká právě „likvidátor" Wieser!

Mohl to být dokonce návrat vítězný. V 78. minutě poslal Yapi umístěnou střelou z hranice šestnáctky Curych do vedení 3:2, až ve třetí minutě nastavení hosté po Rappově hlavičce vyrovnali na konečných 3:3.

Po závěrečném hvizdu si Yapi s Wieserem po 308 dnech od loňského incidentu potřásli rukama a vyměnili si dresy. Dojímavé gesto, rozplýval se švýcarský deník Blick. Jedním dechem však dodal, že trestní stíhání, které vedení FC Curych po Wieserově ataku iniciovalo, stále nebylo uzavřeno...

Reklama

Související témata: