Hlavní obsah

Jarolím: Místo tréninku jsme byli v lázních

Na druhé místo tabulky německé bundesligy poskočili po víkendové výhře nad Leverkusenem fotbalisté Hamburku. Vítězství svěřenců trenéra Dolla zařídil jediným gólem David Jarolím, podle nějž se mužstvo dobře vypořádalo se čtvrteční prohrou v Poháru UEFA. "Ukázali jsme, že i v takovém zatížení se dá uspět," říká Jarolím v rozhovoru pro Právo.

Článek

V sobotu váš Hamburk porazil Leverkusen a posunul se na druhé místo německé nejvyšší soutěže. Ve čtvrtek jste přitom prohráli zápas Poháru UEFA v Monaku. Jak mužstvo tento nezdar vstřebalo? Zatímco bundesligový zápas jsme zvládli, v Monaku to herně dobré nebylo. Nikdo nečekal, že bychom se s tím takovým způsobem vypořádali a v Leverkusenu vyhráli, zvláště když svaz odmítl přeložit zápas na neděli. Možná právě tohle nám pomohlo. Každý v klubu byl naštvaný. Ukázali jsme, že i v takovém zatížení se dá uspět.

Jak jste se zbavili únavy? Nic jsme v tomhle směru nepodcenili. V Monaku jsme s sebou měli čtyři fyzioterapeuty. Nevraceli jsme se domů hned po čtvrtečním zápase, ale měli dostatek času na spánek a teprve v pátek odpoledne jsme letěli speciálem do Kolína.

Takže jste před utkáním v Leverkusenu vůbec netrénovali? Ne. Místo toho jsme byli v Kolíně v lázních. Šli jsme do bazénu, na masáže. Všechno bylo zaměřené na regeneraci. Říká se, že dva dny po zápase je člověk nejvíce unavený, takže jsme se snažili to eliminovat.

Vzhledem k vítězství i ohlasům na hru se vám to podařilo. Bylo to překvapení pro všechny. Leverkusen sice hned v první minutě trefil po standardce tyčku, ale jinak vyzněl zápas spíše v náš prospěch. Hráli jsme agresivněji, důrazněji a měli jsme i několik šancí, ale dlouho nic nevycházelo.

Nakonec jste dal jediný gól zápasu sedm minut před koncem vy. Byl druhý v sezóně a stejně jako před časem ve Stuttgartu byl vítězný. Jak se zrodil? Potvrdil jsem roli kanonýra... Ale vážně: hlavní zásluhu na té mojí trefě měl Barbarez. Z pětasedmdesáti procent patří gól jemu. Brankář měl s jeho střelou hodně problémů, jen to vyrazil a já jsem to doklepl ve skluzu. Nebyla to žádná paráda.

Byla v kabině po utkání velká radost? To je pochopitelné. Poskočili jsme na druhé místo a hlavně jsme potvrdili, že naše hra není náhodná, máme tvář, jistý styl. Mužstvo je pohromadě druhý rok, projevuje se práce trenéra Dolla. Můžeme myslet vysoko v lize a uspět i v Poháru UEFA. Máme vysoké ambice.

Velká chvála jde i na vaše výkony...Cítím se v pohodě, ale bez velkých výkonů týmu nebudu znamenat nic.

Odměnil jste se nějak za vítězný gól? Dostali jsme dva dny volno. Ale nešlo o trenérovu odměnu za zisk tří bodů, bylo to naplánované už předem. Rozhodl jsem se zaletět do Prahy. Kdybychom v Leverkusenu prohráli, zůstal bych v Hamburku. Naplánoval jsem si návštěvu zápasu Slavie s Blšany.

Takže špionáž budoucího soupeře v Poháru UEFA? Trošku ano. Určitě pak podám reference trenérovi. Ale především jsem se těšil, že po dlouhé době zase uvidím v akci bráchu Lukáše.

Reklama

Související témata: