Hlavní obsah

Ronaldinho by chtěl Henryho v Barceloně, Beckham v Realu

PRAHA

Thierry Henry září již nějaký pátek v dresu Arsenalu, podle zákulisních informací by po letošní sezóně mohl přestoupit do španělské Barcelony. Přítomnost vyhlášeného kanonýra by uvítal i letošní držitel Zlatého míče Ronaldinho. Příchod Henryho do Španělska by přivítal i David Beckham, který vyzval vedení Realu Madrid, aby se o francouzského reprezentanta začalo zajímat.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Zůstane Thierry Henry v Arsenalu?

Článek

Henry, jenž v letošní anketě o Zlatý míč obsadil čtvrté místo, by podle zákulisních informací mohl před příští sezónou přestoupit do Barcelony. "Bylo by to perfektní. Všechny skvělé hráče tady vítáme, byli bychom s ním silnější," uvedl Ronaldinho v úterním vydání časopisu France Football.

"Henry už několikrát skončil v hlasování mezi nejlepšími. Je to jeden z nejlepších světových útočníků a v dalších pár letech by měl vyhrát," dodal brazilský hráč.

Co by měl Thierry Henry po sezóně udělat?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Sám vidí svou budoucnost spojenou s katalánským klubem. "Proč bych odcházel? Máme všechno pro to, abychom se stali jedním z nejlepších týmů na světě, jestli ne vůbec nejlepším. Můžu tady vyhrát spoustu titulů," dodal pětadvacetiletý Jihoameričan.

Beckham se obává spojení Henry, Ronaldinho, Eto'o

Před možným ofenzivním nebezpečím Barcelony varoval v pondělí záložník Realu Madrid David Beckham, podle nějž by se vedení klubu mělo snažit získat Henryho do svých řad. "Je to jeden z nejlepších hráčů na světě. Pokud by v Barceloně spojil síly on, Ronaldinho a Eto'o, pak potěš pán bůh," uvedl anglický reprezentant.

Odchod elitního střelce z Arsenalu je nicméně velmi diskutabilní. Vedle stabilní pozice v kádru trenéra Wengera hovoří proti stěhování také fakt, že Henryho manželka Claire nechce kvůli dceři Tea opustit Anglii.

Reklama

Související témata: