Hlavní obsah

Skotský klub Hearts prodělal téměř tři milióny liber

EDINBURGH

Skotský fotbalový klub Heart of Midlothian za poslední rok prodělal téměř tři milióny liber. Podle hospodářských výsledků za účetní období do letošního července, zveřejněných v pondělí, dosáhla ztráta 2,728.000 liber (přes 115 miliónů korun).

Foto: sport.scotsman.com

Ilustrační foto

Článek

Na propadu hospodaření klubu, jehož barvy hájí i české trio Rudolf Skácel, Michal Pospíšil a Roman Bednář, se podílely zejména náklady na hraní zápasů v evropských pohárech na náhradním stadionu Murrayfield a také první celý rok fungování fotbalové akademie.

Výkonný ředitel Roman Romanov věří ve zlepšení ekonomické situace Hearts. "Bylo to dramatických dvanáct měsíců, ale cítím, že Hearts vyjdou z nedávných časů v mnohem silnější pozici," řekl syn litevského milionáře Vladimira Romanova, který se v říjnu stal majoritním akcionářem klubu.

Hearts měli výborný start do letošního ročníku skotské ligy, ale tehdy neporažený tým musel v říjnu kvůli sporům s majitelem opustit trenér George Burley a zanedlouho i dva členové vedení. Od listopadu mužstvo koučuje Graham Rix, jeho svěřenci jsou v tabulce druzí za Celtikem Glasgow.

Reklama

Související témata: